Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

8/29/2015 05:43:00 PM


Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.


Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.

nak join giveaway ini, sila klik pada banner..

GAJI OH GAJI

8/27/2015 05:48:00 PM
Hai Lovlies !!
Bila nak gaji
Mesti dah ramai di antara keorang yang dah dapat gaji kan ?Syok la.Boleh shopping !!Fuhhh !!Setiap kali gaji shopping je yang aku selalu pikaq.Well,this is me !!Dah menjadi kebiasaan.Tapi,dalam bulan ni aku dh berniat untuk berjimat cermat sebaik mungkin.Soalnya,bulan ini banyak yang aku perlu bayar.Pening jugak bila yang di bayar melebihi gaji kan..Emmmm..Sabaq la wahai hati.
Awal-awal lagi aku dah listakn apa yang aku buat dengan gaji aku walaupun gaji aku keluaq setiap 5hb.Lamanyaaaaa !!Semua pekerja dah mengamuk..Alala..Kikiki..

Gaji aku habis di gunakan untuk bayar
1 : Sewa rumah Rm200.00
2: Bil Tm,Bil Air,Bil Lampu almost Rm350.00(2 Bulan )
3: Simpanan Rm300.00
4:Rawatan mak Rm300.00 (Mungkin ada penambahan sedikit.Bergantung Pada balance gaji)
5:Duit makan dan duit poket Rm300.00 (Untuk Sebulan )
Total Rm1450 !!
Perghhhh !!Aku pun tak tau gaji aku boleh cukup ke tak ?Lahai..Sedihnya hidup..Nasib baik aku ada buat servis paid review kat Insta.Boleh la cover sikit..Hukhuk..

JALAN-JALAN DI PADANG KOTA | PENANG

8/27/2015 12:32:00 PM
Hai Dreamers..
Kemarin aku,kakak dan kawan lagi seorang hantaq adik aku ke airpot sebab adik aku nak balik sabah.Flight adik aku 4.40pm tapi kami gerak keluar rumah pukul 12.Fuhhh !!Kebetulan kami semua cuti dalam hari yang sama jadi boleh merayau sama-sama..Hahaha.
Penat menanti kawan bersiap.Apalagi..Jom la walfie.Ahaha

Dari rumah aku nak ke airpot ambik masa lebih kurang sejam jam jugak la.Kami saja gerak awal supaya boleh pusing-pusing kat penang carik makan.Dah 2 jam dalam kereta sampai dah tak tentu arah di tambah pulak lapar akhirnya kami singgah kat tepi jalan untuk makan.
Lepas makan tu dah dekat pukul 3,jadi kami  buat keputusan untuk lepak di airpot je.Nak jalan lagi dah tak laqrat !Letih!!Sampai airpot dah siap semua urusan untuk tiket flight adik kami rehat kejap kat kfc.Hahaha..And guess wahat,oleh kerana semua dah pokai sebab gaji tak dapat lagi kami ambik kfc just 1 plate then share 3 orang makan..Hahahaha..
Senyum tapi dalam hati sebak sebab adik akan balik sabah.Tak ada dah kawan aku bergaduh.ahaha
Dah masuk pukul 4 adik aku pun masuk ke dalam jadi kami pun ambil keputusan untuk balik.Balik ?cakap je balik tapi tak jadi pun.Kami g padang kota lepak sambil tengok transformer yang di pamerkan di padang kota.Woooo..Besaq wo transformer..
Aku pun tak awat la aku buat muka lagutu..Ishhh
Pukul 5 kami pun balik rumah.Sampai jambatan je fuhhhh sesak teruk.Ye la,masa untuk orang balik kerja.Menyesal tak ikut jambatan no 2.Ahahaha..Sampai je rumah dah pukul 7.Dah letih sangat mandi-mandi terus tidoq dan ceqita pun habis..
Erghhh !!Besaqqnya transformer.Nak angkut balik please...
Jumpa lagi.. *Krik*


CPUV KE 10 DARI NUFFNANG | DKSH-HIRUSCAR

8/27/2015 11:26:00 AM
Hai Dreamers..

Ehekk..Pagi tadi terdetik dalam hati untuk buka akaun Nuffnang.Kot-Kot la earning dah banyak,so boleh la tebus.. *Tskkk*.Perasaan !!
Dah buka tu aku try la tengok kot CPUV and yes..Encik Nuffnang bagi CPUV seketul dua.. *Krik*.

CPUV kali ini daripada DKSH-HIRUSCAR.Aku tertanya jugak,ape benda la HIRUSCAR tu.Jadi,akubtry google dan ternyata HIRUSCAR adalah sejenis cream untuk hilangkan parut !!Bagi keorang yang ada masalah parut boleh la kot mencuba HIRUSCAR..
Apapun,terima kasih semua kerana sudi singgah ke blog aku yang comel ni.Haha..Aku bergurau je,keorang jengan sentap pulak..


QUOTE OF THE DAY | 16

8/24/2015 08:38:00 AM
Selamat pagi Dreamers..
Surround youself with
the dreamers and the
doers,the belivers and
thinkers,but most of all,
sourround youself with
those who see greatness
within you,even when you
don't see it youself.

LIRIK LAGU | MIKRAJ CINTA BY DATO SITI NURHALIZA

8/23/2015 01:06:00 PM
Hai Dreamers.
MIKRAJ CINTA !!Fuhhh..Tajuk pun dah gempak apa lagi bila dengaq sambil feeling-feeling boleh tertido..Best !!Jom layan..

Langit malam bercahaya
Yang terlihat limpahan sinaranNya
Takkan jemu tangisan rindu
Bagai dekat getaran panggilanMu

Pada mikraj cinta ada rahsianya
Pada mikraj cinta ada jawapannya
Pada mikraj cinta berbahasa agung kalimahNya

Tuhan tetapkanlah
Jiwa hati kami semua
Sehingga bertemuMu menatapMu
Nanti di sana

Tuhan temukanlah
Pengakhiran yang terindah
Sehingga bertemuMu
Menghadapmu di syurga

Takkan jemu tangisan rindu
Bagai dekat getaran panggilanMu

Pada mikraj cinta ada rahsianya
Pada mikraj cinta ada jawapannya
Pada mikraj cinta berbahasa agung kalimahNya

Bukalah mata hati
Bukalah cermin mimpi
Moga jalanku tidak keliru
Berkelana mencariMu

Tuhan temukanlah
Pengakhiran yang terindah
Sehingga bertemuMu
Menghadapmu di syurga

Ya Tuhan sembuhkanlah
Jiwa-jiwa yang berduka
Kembali berbicara
Dan mengukir senyuman

Tuhan temukanlah
Dengan hikmah mikraj cinta

INSTAGRAM | 10K FOLLOWERS

8/23/2015 11:17:00 AM
Hai Dreamers..
Tadi masa kat tempat kerja aku senang hati,siap menyanyi la.Sampai manager aku tanya "Weh..Apesal u hari ini happy sangat?Tak pernah-pernah u happy sampai macam ni".Ala..Orang nak bahagia sikit pun tak boleh kew ? *Tskkkk*

Mungkin beberapa hari lepas bersedih disebabkan internet kat rumah di potong tapi lani aku dah tak sedih lagi.Ahahaha..

Dan semuanya disebabkan followers aku kat Instagram dah cecah 10K.Syukur !!Bukan senang nak dapat followers banyak tu tau.Memakan masa jugak..

Semanjak Followers aku kat insta dah 10k banyak plan yang aku nak buat terutama Paid Review.Sekarang ni pun dah ramai yang tanya harga untuk Paid Review berapa tapi aku malas nak layan sebab aku tak buat lagi.Maybe lagi beberapa hari lagi aku buat la kot..Ahaksss..

Rakan-rakan blogger yang follow insta aku,aku ucapkan terima kasih banyak-banyak.Siapa yang aku tak follow lagi mohon tinggalkan jejak keorang kat Insta aku.Yang tak follow lagi meh la follow _mimihere ..

Giveaway sempoi by mrsfara

8/22/2015 11:51:00 AM
Hai Dreamers..
Entry aku semuanya tentang GA or SEGMEN sahaja.Hopefully keorang tak marah ye.Aku hilang idea nak update entry apa..Ahaha..Jom kita meriahkan GA FARA ni.Hadiah pun lumayan..Kiki

P/s : Klik Banner Untuk Join.

Segmen "Meh Sally Nak Review"

8/21/2015 05:52:00 PM
Hai Dreamers

Alahai..Kat rumah internet tak ada rasanya hidup aku tak lengkap.Mandi tak basah,makan tak kenyang,tidur tak lena dan nak blowalking pun tak boleh !!Boleh je blogwalking pakai telefon tapi rasanya lambat sangat !!

Jadi,aku rajin-rajinkan diri untuk join GA dan SEGMEN.Sekurang-kurangnya blog aku tak sunyi..Ehekkkkk

P/ s : Klik Banner Untuk Join..

QUOTE OF THE DAY | 15

8/20/2015 07:25:00 PM
Hai Dreamers..
The most useful asset
of a person is not a head
full of knowledge
but a heart full of love,
with ears open to listen,
and hands willing to help.

AKU SEBENARNYA SEDANG BERSEDIH

8/19/2015 05:55:00 PM
Hai Dreamers..
Aku saja up entry banyak-banyak supaya new feeds kat blog keorang penuh.Ahaha..Jangan marah..
Sebenarnya hari ini ada berita sedih yang aku nak sampaikan.Aku pun tak tau la kenapa benda ni jadi di saat getir.Sedih wokey *Pinjam bahu.Aku nak nangis jap*.
Cehhhh!!Sudah-sudah la tu Mimi.Engkau ni memang banyak drama la.Pang pala sat g.. *Tskk*.Keorang mesti tertanya kenapa la aku sedih ?What happend to me ?
Kikih..Aku saja bagi suspen.Sebenarnya Internet aku kat rumah dah kena potong sebab 2 bulan tak bayak.Haaa..Ambik kau,padan muka.Aku dengan housemate aku ada pasang internet kat rumah.Alaa..Tm je pun.Ambik pakej yang paling murah iaitu Rm110 tapi sekarang harga dah naik sebab GST so total every month yang perlu di bayar Rm116.60.Mahal wooo..
Biasanya bil Tm,bil air dan bil lampu aku bayar 2 bulan sekali,sebabnya nak tunggu bil air dulu.Hoho..Tapi selama aku bayar Tm 2 bulan sekali tak ada masalah pun.Internet tetap boleh pakai kerana internat tu limit Rm350.Tapi tak tau semalam masa aku syok layan sinetron tiba-tiba pulak no internet conection.Ingatkan aku je yang tak boleh buka internet tapi semua orang dalam rumah tu.Adessss..Sedih !!
Aku restart internet,restart komputer tak boleh jugak.Aku try tunggu sekejap kot-kot boleh tapi tetap tak boleh.Akhirnya,aku tarik selimut dan tidoq.Habis ceqita..
Pagi tadi aku try buka kat hp tetap jugak tak boleh.Aku tak puas hati aku cuba la call TM dan sah internet kat rumah dah kena potong.But why ?Masa aku pokai la Tm nak potong..Potong la Time aku lagi banyak duit ke..Kiki..Kesimpulannya kat rumah tak ada internet sampai aku dapat gaji iaitu 6/9..Seksa tak ?Ahaha..

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

8/18/2015 02:03:00 AM

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Shalminadya | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana |  

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow  Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

SEGMEN KLIK-KLIK NUFFNANG

8/18/2015 01:01:00 AM
Hai Dreamers..
 Klik Banner Untuk Join
Klik Banner Untuk Join..

Haaa..Segmen yang bagi aku tersangat la unik..Ehekkk..Sebelum ni aku tak pernah lagi join segmen  macm ni.Jadi,aku nak try la join..Ehekkk..
Haa..Kawan-kawan meh la join..

Syarat yang mudah..
Follow blog Ana
Tampak gambar dan linkkan ke blog Ana.

  • P / S  : Segmen ini diadakan selama seminggu..



AKU PUNYA BELOG ENGKAU YANG PANAS" by OmbakBergigi

8/16/2015 02:09:00 AM
*Klik Gambar Untuk Join*

Jom Join "Segmen' AKU PUNYA BELOG ENGKAU YANG PANAS' by OmbakBergigi. " .Kali ni korang wajib beri satu kritikan sama ada negative atau positive kepada belog OmbakBergigi. Kerana kritikan korang begitu begitu berharga. Jadi~ Apa hadiahnya? Apa syarat-syaratnya? sila klik gambar di atas untuk ke entri Segmen. :)

Berikan satu kritikan kepada belog OmbakBergigi :
Ok..Bagi aku blog Ombak Bergigi semuanya ok..Tapi aku rasa header tu je yg perlukan perubahan..Ehekkk..

Jom Support Wahai Kawan-Kawan Blogger :)

GIVEAWAY BIRTHDAY MUM&SISTER |TENGKUBUTANG

8/15/2015 07:43:00 PM
Giveaway ini diadakan sempena Hari Lahir Emak dan Adik Perempuan teman, hope korang sudi-sudilah join yea.. hope dapat sambutan dari rakan blogger semua.. Buat Mak dan Linda.. Happy Birthday.. Selamat Hari Lahir.. semoga kalian berdua diberi kesihatan yang berpanjangan.. teman sayang kalian berdua .. Kisss sikittt...  Mmmmuah.. muah.. muah..


GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia. GIVEAWAY bermula pada hari ini, 5hb Ogos 2015, iaitu tepat jam 12.30 malam sehingga 25hb Ogos 2015 (jam11.59 malam) 

Semua Blogger di Malaysia dijemput menyertainya. Para SPONSOR pun leh join jugak yea.. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lengkapkan 6 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "GIVEAWAY BIRTHDAY MUM&SISTER  |TENGKUBUTANG" . 
TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen INI.. kat tempat lain x dilayan.. harap maaf yea.. sila ikut arahan kalau taknak penyertaan terbatal..=)






4.) Like Page (akan di check!) 


5.) Follow Twitter / Google Plus / Facebook



DAN AKHIR SEKALI ...............................
---> LIKE dan Komen Yeayyyy!! 
di gambar ---> SINI


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
SENARAI HADIAH -
- SENARAI PESERTA -

 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

NOTA :
Thank You buat semua peserta yang sudi join, teman mohon maaf kalau banyak sangat korang kena LIKE n FOLLOW.. moga kepenatan korang mendapat ganjarannya.. doa2 kan yea..TQ sebab sudi join, 

Jom support GA TENGKUBUTANG ni!! =)

Note : Sila cukupkan Syarat yea.. Kalau didapati Syarat tak cukup selepas pengumuman Hadiah sekalipun, Pemenang akan dibatalkan, dan dengan serta merta pemenang lain yang cukup syarat akan dipilih.. baru adil kan.. dan Hadiah diterima dikira Halalan Toyyiban.. hehe..


Advertise

Mimi Story