WORDLESS WEDNESDAY | SIAPA PERNAH BUAT ?

9/30/2015 10:28:00 AM
Hai Dreamers..
DUIT SYILING

 Siapa Pernah Buat ?Aku selalu jugak buat benda ni kat sekolah dulu.Dah buat lepastu gunting mengikut size lepastu pergi kantin sekolah beli meggi goreng dengan pakai duit ni.Ahahaha..Mak cik Kantin songeh-songeh je..

Segmen Blogwalking Hanis Masturina

9/29/2015 06:26:00 PM
 Segmen

Step 1 : Follow Blog Hanis Masturina dan PDK Rumah Kaseh

Step 2 : Add Google+ (klik di sidebar)

Step 3 : Buat satu entri bertajuk " Segmen Blogwalking Hanis Masturina " dan backlink kan banner diatas ke entri INI 

Step 4 : Tag 3 orang rakan blogger (pastikan diorang tahu)

Step 5 : Paste kan link entri korang di ruangan komen post INI (bukan di shoutbox!)

Step 6 : DONE ! hanya tunggu bila Hanis keluarkan senarai peserta dan korang bolehlah blogwalking ! =)   

Mimi Tag : INTAN | SHAD | TEENA TNA

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER

9/29/2015 01:11:00 AM
Hai Dreamers..
SEGMEN,GIVEAWAY,FOLLOWERS
Siapa berminat untuk join sila-sila la klik banner di atas ye..
Sekarang ni follower aku sebanyak 889 orang.Woahhh..banyaknya..Ahaha..Terima kasih semua..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

9/24/2015 11:01:00 AM
Hai Dreamers..
AIDIILADHA 2015

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA | Di kesempatan ini Mimi nak ucapkan selamat hari raya aidiladha buat semua followers Mimi yang menyambutnya.Walaupun Mimi bukan muslim Mimi nak ucap jugak.Ehekkk.

SEMUANYA TINGGAL KENANGAN

9/24/2015 04:02:00 AM
Hai Dreamers..

SEMUANYA TINGGAL KENANGAN | Bekerja dengan bertemankan air mata.Sedih yang amat sangat..Sedih bukan sebab putus cinta tapi sebab aku tiba-tiba rindu dekat kucing aku yang bernama Nikki dan Gabi.Kenapa la mereka pergi begitu cepat.Dari kecik bela pastu bila dah besar mati pulak.Sampai sekarang aku masih tak dapat terima hakikat.Kakak aku selalu cakap nanti kita cari la yang lain tapi entah kenapa aku tak nak.
Kucing tu aku sayang sangat.Ibarat kawan baik aku.Dulu masa kucing tu ada lagi aku selalu meluah kat depa.Walaupun tak ada respond tapi aku tau depa dengar apa yang aku cakap.
Macam ni rupa Nikki dan Gabi masa mula2 aku bawak balik rumah..
Ada tompok hitam di kepala Si Nikki.Yg tak ada tompok Si Gabi.Tapi tompok si Nikki tu dah berunsur hilang.Mungkin sebab dia semakain besar.Eheh
Gabi dan Nikki ni dulu bos kakak aku yang jumpa kat bawah kereta.Bos kakak aku tu seorang yang mudah kesian.Apa lagi dia bawak la Gabi dan Nikki balik rumah.Tak lama daripada tu bos kakak aku tu nak ke Thailand.Oleh sebab tak ada orang yang jaga kucing ni bos kakak aku suruh kakak jaga kucing ni buat sementara waktu.Kali pertama aku nampak kucing ni aku dah suka.Sebab keduanya sekali warna putih.Erhhh..Comel !Beberapa hari kemudian aku p la cuba-cuba tanya bos kakak aku tu kot-kot dia nak bagi kucing ni kat aku dan tak sangkah pulak dia bagi.Ehekk..Hari tu jugak aku angkut balik rumah.Mula-mula tu memang geram sangat sebab depa suka berak dan kencing merata tempat tapi tak sampai sebulan depa dah kencing kat jamban.Ehekk..
Gabi(Adik) yang pakai rantai pink Nikki(Kakak) ranti hijau
Nama Gabi dan Nikki ni aku dapat dari Youtube.Aku selalu tengok 2 orang budak kembar kat youtube ni yang bernama Gabi dan Nikki jugak.Dari situ la aku namakan depa Gabi dan Nikki sebab depa ni pun macam kembar jugak..Ahaha.
Rindu teramat sangat !Tak dapat digambarkan dengan kata-kata..
Tapi mungkin sebab aku tak ada rezeki nak bela Gabi dan Nikki lama kot.Hehe..Si Nikki mati beberapa bulan lepas.Boleh baca Sini untuk tahu lebih lanjut kenapa Nikki mati.Gabi pulak mati sebab kena langgar kereta pada 10/9/2015.Pagi-pagi tu aku bersiap nak p kerja.Bila buka pintu je si Gabi ni terus je larik keluaq.Tak lama daripada tu aku pun keluaq nak jalan p kerja tapi aku tiba-tiba nampak Gabi tertiarap kat tepi jalan.Aku pangil-pangil tak ada respond.Kakak aku cakap "Jangan-jangan dia mati".Aku pergilah tengok dan memang betul Gabi mati kena langgar.Masa tu Tuhan je tahu macam mana persaan aku.Sedih,marah semuanya ada.Masa kat tempat kerja aku nangis je.Di tambah lagi sebelum kakak aku kubur kakak ambil gambaq dan hantar kat aku.Fuhh !!Laju je ayak mata turun.Hehehe.
Gabi dan Nikki ni memang rapat.Berdua bersama..Ehekk
Sekarang ni aku dah biasa sikit tanpa 2 ekor.Bukan macam mula-mula..Sampai rumah je mesti nangis,ye la dah terbiasa asal balik rumah je ada 2 ekor menunggu depan pintu.Tapi sekarang dah tak ada.Aku tau sekerang mesti Gabi dan Nikki tu dah aman di alam sana.Bak kata kakak aku "Mesti dieorang dah berjumpa tu kat syurga"..Gabi dan Nikki !

PERMOHONAN AKAUN GOOGLE ADSENSE DILULUSKAN

9/22/2015 08:21:00 PM
Akhirnyaa !!Setelah permohonan pertama dan kedua Google Adsense di tolak tapi aku tetap bersyukur sebab permohonan buat kali ketiga di terima..Pheww !!Bukan senang nak dapat kelulusan..Bnayak cabaran.Permohonan pertama awal-awal pihak Google dah email bahawa permohonan aku tidak di terima.Premohonan kedua pulak lega rasanya bila saringan pertama menjadi.Tapi tak lama daripada tu dapat email lagi yang mengatakan permohonan aku tidak diterima..Aku dah mula putus asa..
PERMOHONAN AKAUN GOOGLE ADSENSE DILULUSKAN
Tapi aku cuba la hantar untuk permohonan ketiga kali.Lama jugak aku tunggu email pengasahan..Hari-hari check email tapi semuanya sia-sia.Tak dak sampai pun..Sakit hati woo.Macam putus cinta je rasanya..Ahahaha..Bohong Je.Tadi aku cuba la check email dan senang hati rasanaya  bila dapat email yang mengatakan permohonan aku di terima.Sampaikan kakak aku tanya "Kau pehal..Dapat derma 2.6 bilion ke?"..Oke fina.Ahaha..Seronok tak terkata..

Segmen : Bloglist Oktober 2015 by Nysa

9/20/2015 07:18:00 PM
Hai Dreamers..
 segmen bloglist oktober
Mimi baru lepas layan movie korea yang bertajuk The Heirs.Fuhhh..Tahankan je ayak mata daripada jatuh sebab jalan ceqitanya sangat la sadis..Ahahaha..Drama lebih.Ceh !

Sebenarnya Mimi nak ajak keorang join segmen by Nysa.Jom la kita join ramai-ramai..Lepastu biaq kita semua jadi pemenang..Aceceh..Ahaha..Tak perlu buat entry pun tak apa kata penganjur tapi Mimi nak buat jugak..

Siapa nak join sila klik banner ya..

NUKILAN | DILEMA PERASAAN

9/20/2015 06:48:00 PM
Hai Dreamers..
Hidup ini terlalu sukar untuk diduga..
Kadang-kadang terasa diri ini terlalu dekat dengan dia tetapi sebenarnya jauh..
Walaupun kita dapat capai dan gengam tangan dia belum tentu hati kita dapat selami hatinya..
Walau kita mampu buat dirinya ketawa tetapi kita tidak tahu apakah maksud senyuman itu?
Bila dia menangis..
Ya,kita boleh memujuknya tetapi,adakah kehadiran diri ini disenanginya ?
Kerana kita tidak tahu
siapa kawan ?
siapa lawan ?
Sehinggalah tiba suatu masa kita jatuh...
Adakah tangan yang sebelum ini tergenggam kemas akan meghulur bantuan atau..
Meninggalkan kita tanpa sebarang alasan ?

MASALAH "SECURITY ERROR"

9/19/2015 06:43:00 PM
Hai Dreamers..
SECURITY EROR,GAME ONLINEHaa..Siapa pernah menghadapi masalah macam ni?Mimi tadi cuba nak ke blog Kisah Pondok Keciltapi setiap kali nak tekan link owner blog terus keluar macam kat atas ni?Apa maslahnya ye?

Mimi ingat nak join SEGMEN yang berlangsung tapi nampaknya tak dapat join la kan..Huksss..Sedih !!Siapa baik hati boleh ajar tak macam mana nak selesaikan masalah ini?

Terima kasih..

GIVEAWAY RM200 BY MKHAI.COM 2015

9/19/2015 05:54:00 PM
 GIVEAWAY,SEGMEN,CASH,RM200
( KLIK BANNER UNTUK JOIN )
Pengalaman pertama saya berblogging bermula sejak tahun 2010 tapi masa tu Mimi tak berapa nak aktif lagi.Biasalah laptop tak ada,internet tak ada nak aktif macam mana kan.Bermula dari tahun ni baru la aktif sikit-sikit.Pengalaman yang tidak dapat Mimi lupakan sampai sekarang bila pembaca Mimi ingat Mimi ni muslim tapi sebenarnya bukan.Kelakar pun ada.Ehekkk..Walaupun sekarang ada lagi yang ingat Mimi ni muslim tak menjadi masalah buat Mimi.Apapun,terima kasih semua kerana sudi beri sokongan buat blog Mimi yang tak berapa nak aktif ni.Hihi..

5 blogger yang yang jadi mangsa 
Cik Shikin | Ana Likes | Leyla Nurjatiey | SyaQienah | Leyayeolly

Tempoh Contest : 8/9/2015 - 8/10/2015


BESARNYA DINOSAUR NI ! | PART 2

9/17/2015 04:53:00 PM
Hai Dreamers..
 
Ahaha..Keorang mesti tertanya-tanya apa terjadi dengan dinosaur tu kan ?Opsss..Dinosur ?Haaa..Bagi yang belum tau tentang dinosaur tu sila klik Sini dan baca okey..Selepas enam hari aku rendam dinosaur aku tu tadaaaa..Ini la bentuknya bila jadi besaq.Ingatkan besaq sangat rupanya besaqnya macam ni je..Alahai..


BESARNYA DINOSAUR NI ! | PART 1

9/12/2015 12:49:00 PM
Aku hari ini seorang kat rumah jadi aku buat experiment dengan dinosaur ni.Katanya pandai jadi besar tapi aku rendam dari semalam tak ada perubahan pun!Siapa pernah buat ?Betul ke dinosaur ni pandai jadi besar ?Haha..Kerja gila !

MENANG SEGMEN DARI "Meh Sally Nak Review"

9/09/2015 09:23:00 PM
Hai Dreamers..
Segmen
Banyak-banyak aku join GA atau SEGMEN ini kali pertama aku menang !Huh..Bangga Sekejap..Hahaha..Syukur..Terima kasih kepada Sally kerana sudi pilih blog aku sebagai pemenang.Ehekkk..Nantikan review dari sally tentang blog aku.Wikkk..The End !

BEZA DI ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN

Lelaki 9/08/2015 04:13:00 AM

BEZA DI ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN

Perbezaan yang menjadikan setiap manusia itu unik dengan cara masing-masing.
Alangkah bosannya jika semua makhluk
dicipatkan sama sahaja.
Perbezaan juga la yang mencipta kebelbagaian
dan warni-warni kehidupan 
dalam ini
PEREMPUAN

Dalam meminta maaf perempuan lebih banyak bercakap berbanding lelaki.Itu semua kerana perempuan berfikir mengikut emosi dan lelaki mengikut akal.

LELAKI

Akuilah perbezaan dan persmaan masing-masing kerana itu semualah yang menceriakan kehidupan kita.Dengan persmaan kita dapat berkongsi,dengan perbezaan kita lebih saling melengkapi.



GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION!

9/08/2015 03:36:00 AM
Hai Dreamers..
 GIVEAWAY,GRADUATION
Ucapan Ringkas Untuk Mu :
It was never easy but you choose not give up..
If u did ,you will never be a step closer to you dreams..
I'm glad you were able to make it through.
I'm so proud of you !
Congratulations on graduation !
IG : _MimiHere FB :Mimi Miyako Twitter :Mimi_Rheem


Syarat-syaratnya:

1) Wajib ada blog dan beralamat di Malaysia sahaja.
2) Follow/ join/ like dan masukkan url blog dalam bloglist sepertimana yang tertera di bawah:

FOLLOW BLOG:

FOLLOW INSTAGRAM:

FOLLOW TWITTER:
RRAI | YANA

JOIN GROUP (FACEBOOK):

LIKE FACEBOOK:

MASUKKAN BLOG NI DALAM BLOGLIST:

2) Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION! "
3) Letak banner di atas dan backlink ke entry ini. Dalam entry tersebut, sila letakkan link instagram, twitter dan facebook anda (untuk tujuan semakan sbb penyertaan yang tidak menepati syarat akan serta-merta terbatal). Kalau tiada sila maklumkan yaa.
4) Buat satu ucapan ringkas sempena my graduation celebration ni dan tulis sekali nombor hadiah pilihan anda. Sebab entry paling kreatif akan dapat hadiah berdasarkan apa yang dia pilih. Yang lain semua random.org.
5) Komen link penyertaan anda di entry ini sahaja. Di cbox atau entry lain tidak akan dilayan.

GIVEAWAY AKAN BERLANGSUNG DARI 7/9/2015-7/10/2015


PEMILIHAN PEMENANG adalah berdasarkan entry paling kreatif untuk dua orang pemenang dan yang lain-lain adalah menggunakan random.org.

CPUV KE 12 DARI NUFFNANG | Welcome to Shell Campaign

9/08/2015 02:21:00 AM
Hai Dreamers..
 Welcome to Shell Campaign
Syukur !Dapat lagi 3 ketul CPUV dari encik Nuffnang.Ahaha..Senangnya dalam hati..
Malas nak cakap banyak,cuma nak ucapkan banyak-banyak terima kasih buat kalian semua kerana selalu bagi sokongan untuk blog aku yang tak sebarapa ini.
Semoga kita sama-sama murah reziki ye.
Sumber :Mr Google
Dan,CPUV kali ini daripada Shell iaitu pengeluar minyak tertua !Terima kasih shell kerana sudi memilih blog ini untuk beriklan.Terima kasih Nuffnang..



Giveaway : Choose yourself by Mdmniss

9/05/2015 05:05:00 PM
Hai Dreamers..
Hari ini, Sabtu 5 September 2015 bersamaan 21 Zulkaedah 1436 Hijrah,
 nisa ingin melancarkan satu Giveaway iaitu,
"Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa"

Sambil-sambil anda melayari dunia maya serta  menikmati weekend anda, Nisa dengan rendah hatinya menjemput anda semua untuk sama sama memeriahkan lagi Giveaway ini disamping menjadikan ia satu platform untuk memudahkan anda blogwalking rakan rakan  blogger yang hebat hebat diluar sana dengan harapan dapat megeratkan lagi hubungan silaturahim sesame kita. In Sha Allah.


Pilihan Hadiah Untuk 8 Pemenang

Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa

Giveaway - choose yourself bermaksud, anda diberi pilihan untuk memilih sendiri hadiah yang anda inginkan berdasarkan nombor pada gambar dibawah..

  1. Shiseido Mask 5pcs
  2. OPK 5pcs
  3. Dark brown Purse
  4. 2x Bawal Satin Lembut Bercorak (2 Pemenang)
  5. Bawal Satin Lembut Plain
  6. Red Instant Shawl Magic Plain
  7. Kain Batik

Quantity pemenang bergantung kepada pemilihan hadiah yang dibuat. Anda dikehendaki memilih 3 pilihan hadiah yang berkenan dihati, namun hanya 1  diantara pilihan tesebut akan menjadi milik anda. Satu dari tiga pilihan anda akan dipilih oleh penganjur dan akan diumumkan kelak.(^_^)*. 

Syarat-syaratnya :


1. Follow blog Nisa [wanhanisahwanmat.blogspot.my]

2. Like page-page berikut :

3. Follow Instagram :
Instagram 

3. Follow google+ di [sini]
4Tulis entri yang bertajuk "Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa"
5. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini.
6. Publish dan paste link penyertaan anda serta tuliskan tiga nombor pilihan hadiah anda di ruangan komen.
Contohnya :
url : http://www.wanhanisahwanmat.blogspot.my/giveaway.....
No : 1,5,7



Pemilihan pemenang adalah sepenuhnya dari pihak 'pengajur'. Jadi panjangkan Giveaway ini, supaya anda berpeluang  menjadi pemenangnya (^^),


Happy Blogwalking
With
~Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa~


:: Semoga Berjaya ::



GIVEAWAY Ketiga : HARI RAYA AIDILADHA by Yaya Cendana

9/04/2015 02:15:00 AM
Hai Dreamers..
Mari kita ramai-ramai meriahkan Giveaway ketiga Yaya Candana.Mana la tau dapat duit rm200 tu,boleh jugak digunakkan untuk shopping.Ahahaha..

UCAPAN HARI HARI RAYA AIDILADHA
"Salam Aidiladha.Semoga Bergembira Bersama Orang Yang Tersayang"

P/S : Klik Banner Untuk Join Ye Kawan-Kawan Semua..


SEGMEN:BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY

9/03/2015 05:50:00 PM
GIVEAWAY

JOM JOIN SEGMEN: BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY
(blog anda akan diletakkan di dalam bloglist saya disidebar secara kekal)
TAMAT PADA 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM

segmen theyanaonly ni bukan sekadar blogwalking tapi giveaway juga, ada hadiah bagi 2 orang yang bertuah. Macam mana nak join mudah sahaja baca bawah ni apa yang perlu anda lakukan
  1. buat "SEGMEN:BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY" (jangan lupa linkkan)
  2. follow blog saya "i follow" (make sure jujur)
  3. follow twiter saya "i follow" (kalau ada twitter wajib)
  4. berapa kerap anda post cerita di blog anda ? (contoh dibawah pilih salah satu)
SETIAP HARI
dua orang yang bertuah dipilih dengan cara random.org akan dapat hadiah special

MUDAH KAN JUST COPY CODING DALAM BOX BAWAH NI AND PASTE DEKAT POST KORANG SEMUA TELAH SIAP DI LINK KAN.
TAMAT 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK ENRTY ANDA

GEMUK SALAH KURUS PUN SALAH !

9/03/2015 03:15:00 PM
Hai Cinta
Gemuk salah kurus pun salah !!Kenapa macam tu ye ?Zaman kegemilangan aku dulu berat badan aku 55kg macam tu la.Aihhh..Masa tu hidup aku senang sebab tu gemuk kot.Ahahaha..Senang hati tak ada nak fikir apa-apa masalah.Zaman budak-budak biasa la.Waktu aku gemuk lagi kawan-kawan aku yang lain tanya "Kenapa kau gemuk.Kau kuat makan eh"?.Perhhhhh !!Gemuk di kata kuat makan..Ayoyo..
Tapi tu dulu la,sekarang dak lagi.Soalan lain pulak yang keluaq.Bila terjumpa kawan-kawan aku yang dah lama tak nampak dieorang akan tanya "Kenapa kau kurus ?Kau sakit ke"?.Cehhhh !!Aku sihat walafiat je di kata sakit pulak.Memang tak dinafikan berat badan aku sekarang turun mendadak.Aku pun tak tau kenapa.Nak cakap diet tak dak aiii..Hari-hari aku makan nasik.Nak cakap makanan tak cukup pun tak jugak.Hari-hari aku makan ayam..hahaha..
Pernah sekali masa aku kerja tiba-tibe seorang pelanggan tu tegur aku "Ehh..Dik,awak makan apa?Kurus je.Pastu aku cakap la "tak ada makan apa pun.Makan nasik la".Aku pun tak tau kakak tu percaya ke dak..Kiki.
Tu la manusia.Susah nak puaskan hati.Ada saja yang tak kena di matanya.Macam yang aku alami la.Gemuk di kata kuat makan,kurus di kata sakit.

DIY | JOM CANTIKKAN BILIK DENGAN MENGUNAKKAN GAMBAR SENDIRI

9/02/2015 03:43:00 AM
Hai Dreamers..

Pagi tadi aku ternampak gambaq yang sangat cantik !Haa..boleh bayangkan tak gambar keorang sendiri dijadikan penghias bilik ?Bukan setakat bilik je ruang tamu pun boleh tau.Perhhh!!Mesti cantik gila kan.Bila nampak je aku rasa macam nak print out je semua gambar selfie aku.Ahahaha


Banyak-banyak gamba ni pilihan aku.Fuhhh!!Cantikkk..Kalau salfie memang power ditambah pulak background yang super cute.





 Semua gambar diambil dari facebook..

CPUV KE 11 DARI NUFFNANG | DOVE HAIR CAMPAIGN [PC]

9/02/2015 01:22:00 AM
Selamat Pagi Cinta..
Syukurrr..Permulaan yang baik untuk blog ni.Hari pertama pada bulan sep dah dapat CPUV.Arhh..Bahagi rasa..Ehekk..CPUV kali ini daripada DOVE HAIR CAMPAIGN.Dulu shampoo kegamaran aku adalah Dove.Salah satu sebab yang buat aku jatuh cinta pada Dove sebab ianya wangi.Kalau jalan-jalan pergi mana-mana orang mesti tanya aku pakai shampo apa.Ahahaha..Tapi tu la,memula pakai ok je masuk botol kedua terus kepala aku buat hal.Tak sesuai..Jadi aku stop la pakai DOVE.

Apapun terima kasih semua pada followers aku tak tak jemu-jemu untuk bagi sokongan pada blog ini.Terima kasih pada pengiklan.Iklan la lama-lama ye..Ehekk

Advertise

Mimi Story