SELAMAT TINGGAL 2015 !

12/31/2015 07:53:00 PM
SELAMAT TINGGAL 2015  | Hai dreamers.Waktu terus berlalu,Detik berganti jam berganti hari berganti bulan dan selama 12 bulan berganti tahun.Lembaran demi lembaran telah dilalui.Coretan demi coretan telah memenuhi.Kadang tak bererti,kadang hanya sedikit  makna,kadang sama sekali tak bermakna.Semoga tahun baru ini setiap lembaran memilik makna.
Tinggal beberapa jam je lagi dah masuk tahun baru dah.Terlalu cepat masa berlalu sampai azam pada 2015 pun belum tertunai lagi.Tapi,tahun baru tidak bermakna azam kita sebelum ni terkubur macam tu je kan.Selagi masih bernyawa selagi tu la azam tu boleh di teruskan.Mungkin tahun sebelumnya kita tak mampu nak tunaikan azam kita tapi siapa tahu tahun ni pasti boleh.Yang penting usaha.

Banyak peristiwa pahit dan manis sepanjang tahun ini.Penat,ketawa,menangis,dan jatuh tersungkur telah Mimi rasakan.Namun,cuba dikuatkan hati ini untuk terus bangun dan melangkah ke hadapan walau apa pun cubaan yang mendatang.

Untuk tahun 2016 ni tak ada apa yang Mimi harapkan.Mimi hanya berharap agar mama sembuh seperti sediakala dan Mimi berkesempatan untuk bahagiakan Mama.Bila mama dah sembuh boleh la Mimi laksanakan satu-satunya impian Mimi sejak beberapa tahun lepas.Semoga semuanya dipermudahkan.Amin.

Akhir kata Mimi nak ucapkan selamat menyambut tahun baru 2016.Semoga kita semua akan jadi yang lebih baik dari sebelumnya.Masa lalu adalah kenangan,hari ini adalah goresan,hari esok adalah harapan.Selamat tinggal kenangan selamat datang harapan.




SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER

12/28/2015 11:23:00 PM
SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER | Cinta Si Wedding Planner yang diadaptasi daripada novel nukilan Dhiyana terbitan Karya Seni ini turut dilakonkan oleh Fadlan Hazim,Shikin Kamal,Shima Anuar,Rosnah Johari,Dian P.Ramlee,Wan sharmila,Idris Md.Diah dan ramai lagi.Drama 28 episod ini hasil terbitan Primeworks Studio,diarahkan oleh Along Kamaluddin manakalah skrip di tulis oleh Mufid Suhaimi.Drama ini adalah hasil adaptasi daripada novel.
SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER
SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER
Izara Batrisya  (Zara),si wedding planner ,tidak menduga cinta yang disulam bersama sepupunya,Bazli selama  4 tahun musnah kerana sebuah hakikat dalam hati Zara ketika itu,hanya ada Bazli,sepupunya sendiri.Walau terkadang Zara sering tertanya perasaan dihatinya itu benar-benar cinta atau hanya kasihkan Bazli sebagai seorang abang.Namun sememangnya jodoh bukan milik mereka.Satu hakikat yang selama ini dirashiakan oleh Mak Lang dan Pak Lang memudarkan di hati Zara.
Pertemuan fariz dan Zara kerana berebutkan tempat parkir kereta telah mendatangkan satu perasaan kepada Fariz .Fariz Adryan ( Fariz ),bekas tentera laut pernah dicurangi shirah,kekasih yang hampir menjadi tunangnya,sehingga tertutup pintu hati untuk sebarang wanita.Kerana itu jugalah Fariz sering bersikap ego dan tegas apabila berdepan dengan Zara.Berlaku pertemuan demi pertemuan yang tidak disangka antara Zara dan Fariz .Pertemuan di kampung Zara secara kebetulan membuatkan ruang yang lebih untuk Fariz mengenali Zara.
Meski Fariz selalu mengejek dan menguji Zara,hanya lelaki itu yang membuatkan Zara melupakan Bazli.Dalam kerasnya hati lelaki itu,ada juga penyayangnya.Mereka saling mengenali dan berkhawin.Karakter Fariz yang panas baran telah berubah menjadi suami yang sangat baik dan begitu juga Zara yang menjadi isteri sempurna kepada Fariz.Sehinggalah,cinta pertama fariz,Shirah muncul kembali dan menyebabkan rumahtangganya berantakan.Zara yang kecewa dengan perubahan sikap Fariz,menuntut cerai dan membawa diri ke bumi Auckland.
Apakah tindakan Fariz dan musnahkah rumah tangga mereka ? Ikuti kesudahan drama lakonan Mira Filzah dan  Adi Putra yang pasti mencuit hati dalam Cinta Si Wedding Planner,setiap isnin hingga khamis ,jam 6.58 pm di TV3.                  

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS

12/19/2015 06:58:00 PM

HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

12/15/2015 09:53:00 AM
8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG |Hai dan selamat pagi dreamers..
Sakit belakang merupakan satu penyakit yang tidak asing lagi bagi golongan orang tua.Kebiasaannya,Orang yang selalu mengangkat barangan yang berat dan orang yang kurang bersenam akan mendapat penyakit ini.
Entry kali ini Mimi akan kongsikan 8 tabiat buruk menyebabkan sakit belakang.Semoga bermanfaat.
8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG




REVIEW HOTEL | FANTASTIC MOTEL AND CAFE

12/14/2015 06:43:00 PM
REVIEW HOTEL | FANTASTIC MOTEL AND CAFE|Hai dreamers.Mimi baru je balik dari langkawi kemarin dan ini kali kedua Mimi ke langkawi.Bulan lepas Mimi pergi dengan kawan seorang dan kali kedua Mimi pergi dengan kawan lagi seorang dan kakak.
Kali pertama pergi Mimi stay kat Sandy Beach Resort.So Far,hotel ni ok,harga pun ok juga tapi Mimi tak berapa suka dengan hotel ni adalah tentang kebersihan.Mimi duduk kat hotel ni 2 malam dan Mimi ada suruh bersihkan bilik.Yaa..Pekerja memang ada bersihkan tapi cuma tukar cadar saja dan kemaskan tempat tidur kami.Lantai tak sapu,tak mop,tingkap kotor..Erhhh..Then yang paling teruk dalam toilet tak ada fan then tingkap tak boleh buka.Siapa yang merokok tu Mimi tak sarankan keorang sewa hotel ini.
Kali kedua malam pertama Mimi cari hotel kat agoda je dan bajet kami untuk hotel 1 malam hanya rm150 untuk 3 orang.Cari kat agoda rata-rata price semua 200 ke atas sebab banyak bilik dah penuh.Yang murah pun semua jauh dari pantai dan tak mungkin nak ambil sebab kamai langsung tak ada kendraan.Dah puas mencari akhirnya Mimi ambil keputusan  untuk ambil  hotel Fantastic Motel And Cafe.Baca review rata-rata yang cakap hotel ni ok dan berbaloi.Booking untuk 3 orang tapi entah tiba-tiba terbooking untuk 4 orang.Erhhh!!Price Rm173 kalau tak silap.
hotel di langkawi
Bila sampai langkawi terus carik hotel ni,dah jumpa tapi yang peliknya tak ada kaunter pun.Kawan Mimi yang cakap mungkin penipu je kot.Mimi tak puas hati Mimi terus call no hotel tu.Rupanya no tu no bos dia kot dan bos dia tu cakap "sekarang i ada kat kl.Kejap lagi i hantar no pekerja i dan dan u cuba call" Mimi ok kan je.Tak lama daripada tu bos dia pun hantar no pekrja dia yang bernama nadia sebab katanya maybe orang tu ada dalam bilik tengah bersihkan bilik.Mimi cuba la call no tu tapi tak berjawab.Tak ada pilihan lain terpaksa juga tanya lagi lelaki yang kami jumpa kat hotel tu.Mimi tanya "kaunter mana" lelaki tu cakap "kaunter tak ada" then mimi terus jalan bila lelaki tu cakap kaunter tak ada.Masing-masing dah penat rest la kejap kat kedai sebelah hotel tu.Dah lama tunggu Mimi sekali lagi pergi tanya kat lelaki tu.Mimi cakap kat dia "betul ke tak ada kaunter sebab kami dah booking bilik dan dah bayar" lelaki tu cakap "mana bukti.Kalau tak ada bukti saya tak bagi bilik".Mimi terus la bagi baca email yang Mimi dapat dari agoda dan tak lama daripada tu lelaki tu bagi kami kunci bilik.Tengah jalan nak naik ke atas tiba-tiba seorang lagi lelaki keluar dan lelaki tu tanya macam-macam tapi kami tak layan sebab dah takut sangat.Mimi ada juga dengar lelaki tu cakap "Dieorg ni orang apa,tak tau cakap ke,bisu ke?" tapi kami abaikan je.Tanya pun kurang ajar macam mana la kami nak jawab soalan dieor tu.ishhh..
Masuk bilik je,bilik tu ok cuma keadaan bilik tu macam dah lama tak ada orang masuk.Kawasan hotel tu pulak semak la.Erhhh..Tapi nak ke pantai memang dekat..
hotel di langkawi
REVIEW HOTEL | FANTASTIC MOTEL AND CAFE
Petang tu kami saja je jalan-jalan cari makan sambil tu boleh la carik hotel lain untuk esok tu.Dah penat jalan jalan akhirnya jumpa juga hotel yang harga pun berpatutan dan aku rasa selamat untuk diduduki.Nanti next entry Mimi akan review hotel ni ye.Ehekkk
Malam tu masa kami keluar untuk makan barulah Mimi tau yang kat bawah tadi tu adalah bar.Erghh!!Lagilah seram..Memang kami dok dalam hotel tu dah seram sejuk je.Entah pikiq apa masa awal-awal  turun tu tak beli makanan dan tiba-tiba kawan seorang tu lapaq pulak tengah malam tu.Nak turun untuk beli makan pun dah tak berani jadi terpaksa berlapaq sampai pagi.Ahahaha..Bagi Mimi kan hotel ni langsung tak sesuai untuk orang yang beragama islam lebih-lebih lagi bila semua perempuan dan penakut.
Bagi Mimi duit keorang memang tak berbaloi untuk hotel ni.Baik keorang cari hotel lain je.Kawasan yang semak,pekerja kurang ajar,tuala pun dah lusu.Kat internet memang nampak cantik tapi bila keorang masuk dalam indah kabar dari rupa !

SINOPSIS TERSUKA TANPA SENGAJA (TONTON ONLINE FULL EPISOD )

12/08/2015 02:14:00 AM
Drama terbaru adaptasi novel Tersuka Tanpa Sengaja nukilan Pena Kayu diangkat ke skrin TV oleh produksi Suhan Movies & Trading Sdn Bhd. Dibintangi oleh Amar Baharin, Emma Maembong, Amyra Rosli, dan Hafreez Adam. Drama ini mendapat sentuhan pengarah berkaliber Keoi Haji Khalid. Saksikan drama romantik komedi ini yang bakal ditayangkan di Astro Ria dan Astro Ria HD pada 7 Disember nanti, setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 10.00 malam.

JUDUL : TERSUKA TANPA SENGAJA
EPISOD : 16 episod


TARIKH / MASA : 7 Disember 2015 (Isnin-Khamis, 10.00 malam)

SIARAN :  Astro Ria (104) dan Astro Ria HD (123)

NOVELIS: Pena Kayu

SKRIP: Wan Mahani binti Wan Hassan

PENGARAH : Keoi Haji Khalid
TERBITAN : Suhan Movies & Trading Sdn Bhd / Idea Kreatif
PELAKON : Amar Baharin, Emma Maembong, Amyra Rosli, Hafreez Adam, Yusri Saleh, Nor Azifah Abidin, Adik Mirza Adam, Natasha Elyzza, Kuza, Watie Sadali, Azri Iskandar, Ajeera Rosli, Faye Kusairi, Michael Ang
WATAK PELAKON
Amar Baharin sebagai Doktor Syed Arif 
Emma Maembong sebagai Farhah
Amyra Rosli sebagai Katrina
Hafreez Adam sebagai Doktor Armand
Natasha Elyzza sebagai Azrina
Kuza sebagai Datin Khalida
Watie Sadali sebagai Kak Naila
Azri Iskandar sebagai Dato Alias
Ajeera Rosli sebagai Linda
Faye Kusairi sebagai Mila


LAGU TEMA / OST TERSUKA TANPA SENGAJA

Tajuk : Cerita Kita

Penyanyi : Amar Baharin & Amyra Rosli

Video & Lirik : Link
SINOPSIS NOVEL TERSUKA TANPA SENGAJA
Kerana perselisihan pendapat dan merasakan dirinya disisihkan si ayah, Farhah meninggalkan rumah dan kekayaan untuk berdikari atas kaki sendiri. Ayahnya hanya mementingkan adik tirinya, Katrina tetapi si ibu tiri sentiasa mengambil tahu akan dirinya. Lebih menyakitkan hati apabila si ayah ingin menjodohkan dirinya dengan doktor yang menjaga ibu tirinya yang sedang sakit. Penolakan Farhah membuatkan si ayah mengatur rancangan untuk menjodohkan doktor tersebut dengan Katrina tetapi dipandang sepi Katrina.
Pertemuan pertama dengan Syed Arif bukanlah sebaik mana kerana mereka berselisih pendapat mengenai orang kaya dan orang biasa. Perbezaan pendapat antara mereka menarik perhatian Arif, Arif meminta Farhah untuk berlakon menjadi kekasihnya dan akhirnya Arif melamar Farhah atas permintaan si ibu. Asalnya Farhah menolak kerana mereka berdua tidak mencintai sesama sendiri tetapi akhirnya menerima kerana tidak mahu berkahwin dengan sepupunya yang mencintainya dalam diam, Hakim. Kerana marah, ayahnya menolak menjadi walinya dan Farhah berkahwin dengan Arif tidak berwalikan ayahnya. Kedua mereka memberi peluang untuk belajar mencintai diri sendiri dan perasaan cinta perlahan-lahan hadir dalam diri masing-masing. Dugaan melanda, Arif calon menantu pilihan ayah Farhah memperkenalkan Katrina kepada Arif. Namun hati Arif telah mati untuk Katrina kerana sebelum ini cintanya dipandang sepi oleh Katrina. Arif memberitahu Datuk Ahmad Alias bahawa dia telah berkahwin dan Katrina tidak dapat menerima. 
Setelah mengetahui bahawa kakak tirinya merupakan isteri Arif, Katrina cuba untuk memecah belahkan rumah tangga mereka. Rancangannya hampir berjaya tetapi Arif menerangkan segala sejarah dirinya dengan Katrina dan betapa sekarang cintanya hanya untuk Farhah. Kebahagiaan mereka terganggu seketika setelah Arif mendapat tahu siapa diri Farhah yang sebenar. Setelah mendapat penjelasan Farhah, Arif merasakan dia bertanggungjawab untuk menyatukan kedua anak dan ayah. Setelah mempertemukan mereka, Datuk Ahmad Alias gembira kerana perancangan untuk menjadikan Doktor Syed Arif menantunya tercapai tetapi dia terkilan kerana tidak mewalikan pernikahan anaknya. Katrina cuba untuk membunuh diri tetapi Armand (kawan Ariff) menegur kesalahannya. Akhirnya Katrina memahami dan terjalinlah kisah antara dia dan Armand. Akhirnya mereka semua hidup berbahagia.

TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 1
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 2
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 3
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 4
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 5
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 6
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 7
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 8
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 9
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 10
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 11
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 12
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 13
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 14
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 15
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 16

Selamat menonton..

Pencarian Blog Terkemas 2015 !

12/08/2015 01:40:00 AM
Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.


Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!

Giveaway Disember 2015 Cash RM500

12/01/2015 02:20:00 PM
Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih  | Salam. Alhamdulillah. Hari ni uzu nak publish GA. Korang sudi2kanlah join. Macam biasa... Uzu akan limitkan sehingga RM500. Dah hanya beberapa sponser je yang uzu accept. Yang lain terpaksa tolak. Tak nak banyak2 sangat. So good luckk ye!

Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat

1. Tulis entry yang bertajuk Giveaway Disember 2015 Cash RM500 

2. Follow blog Emas Putih , Mek Zumbie , Ayu Arjuna ,  Cik Yah , CikIla , Cik Sepet , Fadzi , Yang Baik .

3. Follow Ig @emasputih90@mek_zumbie@ayurafikah@norhidayahmusa@mawar_biru89 @fadzirazak 

4.  Like Page


5. Copy code dibawah dan paste kan diruang html
*code*

6. Dah siap? Sila tinggalkan link entry GA korang diruangan komen ini. Tq :)

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , MyKeledek , Kerinchi , Putrajaya2u , Salina , ResepiMek Zumbie , Ayu Arjuna ,  Cik Yah , CikIla Cik Sepet , Fadzi , Yangbaik .

Advertise

Mimi Story