Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com

2/22/2016 11:37:00 AM
Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Februari 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 29 Februari 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

2/22/2016 10:53:00 AM
Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.
Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Pindah Rumah Sewa Baru

2/22/2016 10:33:00 AM
Pindah Rumah Sewa Baru | Hai dreamers.Lama betul Mimi menyepi kan.Kesian blog Mimi ni,selalu je di abaikan.Harap dia tak merajuk lah tapi keorang semua merajuk tak?Ahaha..Jangan la merajuk woiii hilang comel tu nanti.Wkwkwmw.Mimi sebenarnya bukan menyepi tapi idea untuk update blog selalu hilang ke laut.Tambahan pula,Mimi agak sibuk beberapa hari ini.Tu la akibatnya bila suka buat kerja last minit.Siapa suka buat kerja last minit tu kita geng!
Hari rabu nanti Mimi dah nak pindah rumah.Yeahhhh !Pindah rumah lagi.Pindah rumah memang seronok tapi bila kau kemas barang pada saat akhir sekit kepala.Macam Mimi hari rabu dah nak pindah tapi banyak lagi barang-barang yang tak di kemas.Sebagai contoh baju.Hahahaha..Mimi ingatkan nanti sumbat je dalam kotak then dah pindah barulah kemas.Yess!Good idea kak aku cakap.*Tskk*
Hampir 10 tahun Mimi berhijrah kat penang ini kali ke sepuluh juga Mimi pindah-pindah rumah.Hehehe.Biasanya,Mimi akan pindah selepas 1 tahun tapi paling lama Mimi duduk 1 rumah tu 2 tahun je.Salah satu sebab kenapa Mimi suka pindah-pindah ialah paip air bocor atau bila Mimi dah bosan tinggal kat rumah tu.Tapi kali ini pindah rumah sebab Mimi tak tahan dengan housemate Mimi yang seorang tu.Banyak cakap woiii !Entah la.Sekarang bila dia tau Mimi dah nak pindah hurmmm mula la buat muka macam taik then mula la buat status yang bukan-bukan kat facebook Erghhhh!Lantak dia la kan.Janji aku bahagia..
Rumah sewa yang baru ni so far ok la.Bilik semu besar dan dalam setiap bilik dah tersedia kipas syiling dan aircond tapi di larang buka aircond kang bil lampu mahal wooo..Tak sanggup bayar!Dapur pun dah ada cabinet dan peti sejuk pun dah ada.Sebulan bayar Rm500 dan kami 3 orang adik beradik kiranya seorang sebulan bayar 200 termasuk air dan lampu tapi internet tak ada.Uhukkk!Nanti ada bajet sikit boleh la pasang internet.Nak pasang selepas pindah botak kepala.Nak pakai duit lagi untuk balik sabah bulan 3 nanti.Ohhh ya..Biasa orang tu bagi sewa sebulan Rm550 tapi memandangkan tuan rumah tu kawan bos dapat la discount sikit.Kiki..

Haaa..Mesti keorang teringin nak tengok kan?Kahhh !Nanti Mimi update lain ye..Byee !

Review Instagram Yang Murah | @nakborak

2/12/2016 08:09:00 PM
Review Instagram Yang Murah | @nakborak | Kepada yang berminat untuk paid review menganai produk atau barang jualan di instagram kawan Mimi @nakborak , ada berita baik buat u ols.1 post 1 harga dan 2 kali post dapat discount.Ehekkk.Ini bukan instagram Mimi tapi ini instagram kawan.Mimi hanya tolong buat iklan kot-kot ada di antara u ols yang berkenaan.Huhuhu..Siapa yang berminat DM je kat insta nahhh.. Review Instagram Yang Murah | @nakborak

FOLLOWERS : 24.8K
LIKERS : 1000-1100

HARGA SETIAP POST IKLAN :
RM 15 1 KALI POST
RM20 2 KALI POST

INSTAGRAM :
@nakborak

Chocodina Giveaway by Mastura Aziz

2/11/2016 01:03:00 AM

TEKAN BANNER UNTUK TURUT SERTAI

PEMILIHAN PEMENANG BERDASARKAN CABUTAN BERTUAH OLEH MAS SENDIRI

GIVEAWAY INI BERMULA PADA 10/2/2016 DAN TAMAT PADA 27/2/2016 (12 TENGAH MALAM)* Penyertaan tidak diterima selepas tarikh tamat

TAWARAN HADIAH :
 CHOCODINA CRISPY SEORANG PEMENANG (Ada 12 jenis perisa.boleh pilih nak perisa apa)
TOPUP RM 5 UNTUK 2 ORANG PEMENANG.

LETS JOIN US


Tebus Voucher Rm100 Dari Zalora Malaysia !

2/10/2016 02:37:00 AM
Tebus Voucher Rm100 Dari Zalora Malaysia ! | Alkisahnya minggu lepas Mimi dapat offer review produk dari Zalora.Ini kali kedua Mimi dapat offer yang sebenarnya.Mimi tak terfikir pun akan dapat offer lagi dari Zalora.Namun,Zalora memang akan sentiasa support blogger.Ini adalah salah satu sebab kenapa Mimi suka shopping kat Zalora.Honestly,70% baju,seluar,kasut dan handbag Mimi,Mimi beli kat Zalora.Hehehehe.
Dapat je code voucher Mimi terus tebus.Hahaha!Puas juga fikir nak beli apa.Sekejap nak ambil kemaja,kejap nak ambil kasut,kejap nak ambil handbag,kejap nak ambik barang makeup dan akhir sekali Mimi ambil wedges tapi masa nak check out tu tak jadi pulak ambil wedges.Bukan tak nak ambil tapi dah banyak kasut Mimi kat rumah tapi tak pakai pun,last-last buat perhiasan. *Tskkk..Girl problem *
Mimi pun dah putus asa nak ambil yang mana akhirnya Mimi ambil keputusan untuk beli handbag je kerana handbag Mimi pun rasanya dah nak minta ganti kot.Ehek !Dan handbag yang Mimi pilih adalah Corner Metal Tote !Perhhh !Mimi tertarik dengan handbag ni sebab bagi Mimi nampak macam elegent sikit plus kak aku cakap "Macam mak datin aku tengok kau bawa bag tu"Kahh !Bangga sekejap.
Cantikkan.Nampak simple je tapi awsome.
Selain boleh pegang macam biasa boleh juga sandang tapi Mimi lebih suka pegang,kalau sandang tak berapa cantik sebab bag ni besar.
And yang paling Mimi suka dengannya bag ni kalau letak dia tak jatuh tapi tetap berdiri tegak.hahaha
Dalam dia banyak poket.Boleh letak tisu dan macam-macam lagi.
Harga bag ni Rm 99 !Cukup-cukup je voucher yang Mimi dapat.Mimi suka sangat dengan detail handbag ni.Material dia yang sangat cantik.berbaloi sangat bila beli.Size pun cukup besar dan boleh masukkan banyak barang.Puas hati keorang bila dapat sumbat macam-macam barang dalam bag ni.
Mimi oder hari jumaat hari sabtu tu dah dapat.Ingatkan selepas CNY baru sampai tapi rupanya hari sabtu dah dapat.Dapat email dari Zalora yang barang Mimi dah di hantar melalui Ninja Van.Seriusly,Mimi tak pernah dengar dan tahu pasal Ninja van.Hahahaha.Orang yang hantar barang Mimi tu dieorang call tanya ada kat rumah ke tak de.Selepas dapat tu,petang tu keluar jalan-jalan terus pakai bag baru dan yesss puas hati.Ramai juga yang tegur "Bag cantiklah.beli kat mana"?..Hew2!
Terima kasih Zalora di atas peluang yang diberikan ini.Lain kali ajak la lagi.Ahahaha




Rezeki Awal Bulan February

2/07/2016 10:59:00 PM
REZEKI AWAL BULAN FEB |Hai dreamers.Seronoklah siapa yang dapat cuti CNY ni kan,semua pakat-pakat balik kampung.Mimi tak esok baru cuti tu pun sehari dan Mimi menyesal sebab dapat cuti masa cuti umum.Kalau kerja dapat juga duit.Adoiii !Sabarlah duhai hati.Krik2.

Tapi kalau dah rezeki kita memang ia takkan ke mana.Bercakap soal rezeki ni kan,awal bulan dua ni rezeki yang Mimi dapat murah sangat.Mimi sendiri pun tak percaya tapi tetap kuatkan hati untuk percaya.Mungkin sebab bulan ni bulan kelahiran Mimi sebab tu rezeki banyak kot.Syukurrrr.Hehehe

Pertama sekali Mimi dapat lagi tawaran Invitation To Collaborate With ZALORA Malaysia.Ini kali kedua Mimi dapat tawaran dari Zalora.Terkejut ada,tak percaya ada,suka pun ada.Hahahaha..Mungkin bagi blogger senior akan cakap "Ala.Zalora bagi tawaran kat aku sampai 10 kali tak kecoh pun" tapi bagai blogger picisan macam aku mesti la akan terkejut.Ahahaha..Masa dapat email tu pada 27 Jan tapi selepas 2 hari baru la Mimi tergerak hati untuk buka Email dan tak sangkah pulak ada email dari Zalora.Mimi balas cepat dan terus setuju dan zalora terus bagi contoh artikel tapi dengan satu syarat  entry tu kena publish sebelum 5 Feb 12pm sedangkan Mimi dapat balasan Email dari Zalora 4 Feb pagi.Nak tak nak kena siapkan secepat mungkin dan akhirnya dah publish.Jadi terhasil lah entry 3 KASUT YANG ANDA HARUS DAPATKAN DARIPADA TOPSHOP.Dah publish Mimi terus bagi link entr kat pihak Zalora dan ganjarannya  Mimi dapat voucher Rm 100.Yeahhh !Terima kasih Zalora.
http://mimirheem.blogspot.my/
Petang tu sampai rumah Mimi buka lagi email,saja nak tengok kot-kot zalora dah bagi code voucher jadi boleh la shopping.Hahahaha..Dah check email tu Mimi dapat email dari CUPONBELANJA,Katanya dia berminat dengan review yang Mimi buat dan nak ajak Mimi bekerjasama.Mimi pun ok je.Orang tu terus bagi contoh entry yang perlu di buat dan terhasil lah entry 7 SIMPLE THINGS YOU MUST DO THIS VALENTINE'S DAY.Mimi buat entry ni dapat bayaran 25 Usd dan payment semua by Paypal.Buat entry tak susah pun dan siapa yang pernah bekerjasama dengan Zalora keorang tahu lah  macam mana.Sama je dengan Zalora.
mimirheem.blogspot.my
Displaying PicsArt_02-07-11.26.32.jpg
Okey la..Tu je sebenarnya yang Mimi nak kongsikan kat keorang.Mimi cerita suka-suka je ye,bukan nak berlagak ke apa jauh sekali nak riak.Selamat berhujung minggu dan selamat bercuti.

7 SIMPLE THINGS YOU MUST DO THIS VALENTINE'S DAY

2/06/2016 07:13:00 PM
7 SIMPLE THINGS YOU MUST DO THIS VALENTINE'S DAY | Do you want this Valentine’s Day to be just another day? Definitely not. It is a beautiful day to express love and feel been love. We do associate this day with youth and with the younger generation but it is really meant for all. It should be cherished within all relationships, especially couples who have spent a lot of time together with their spouses. Other than buying gifts for your loved ones, there are small things that you can bring in your home today, to celebrate this Valentine.
Decorate your house with flowers
Flowers are for all occasions. Display freshly cut flowers nicely arranged in your home. You can buy them online from stores like Floweradvisor. If you have them in your gardens, cut them and keep them nicely arranged all around your house. Flowers are symbol of freshness. It brings renewed energy for the entire family and your home.
  • Restyle your room

Rearranging your room feels good. It brings freshness to the surroundings. Make small changes in the arrangement furniture of the room, like shift the bedside table or keep the chair at a different corner of the room. Buy new home decor and you would definitely feel excited.  It will take away the boredom of our everyday life.
  1. Illuminate with Candles

Decorate your room with candles. You get beautiful valentine day’s candles that makes the day feel special. The soft illumination makes the atmosphere romantic and nostalgic. You get aromatic candles too which give beautiful fragrance to your rooms.
  1. Buy some fresh linen

Buy some new linen, be it bedcovers, table covers or even curtains. Same set of linen gives a worn out and tired look. You automatically feel dull looking at it. It is important to bring brightness and Valentine’s day can be the perfect occasion to get new bed linen. You can get beautiful floral prints in soft pink or other soft colors. Look for them and spread them in your room.
  1. Buy a box of chocolates

A box of chocolates surely fits as a Valentine's day gift. It is a great treat for the entire family. It brings sweet emotions and excitement. Again Floweradvisor is a great place to buy.
  1. Look Different

Would you be able to take a little extra care to look special for your spouse? Wear an attire that suits the occasion.
  1. Arrange for a canvas print

Square photos are popular these days and surprise your spouse by printing you and your spouse together in a large canvas photo print. Photobook offers to print these pictures at discounted rates this Valentine. Order it soon, so that you have it ready for your perfect day. You can even match the picture with the decor of the room.
  1. Play some soft music

It is a known fact that music has benefits on mental health. It benefits our mood. It can bring smile, it can make us dance. It bring backs beautiful memories. Play those soft instrumental music in the background that day.

So feel different this Valentine. Gift and do those small things which can bring a lot of pleasure and add to your good memories.

Wish you a Happy Valentine’s day.


3 KASUT YANG ANDA HARUS DAPATKAN DARIPADA TOPSHOP

2/05/2016 09:47:00 AM
3 KASUT YANG ANDA HARUS DAPATKAN DARIPADA TOPSHOP | Kasut dan wanita sememangnya tidak boleh dipisahkan dan jangan pelik jika seorang wanita pastinya mempunyai lebih daripada sepasang kasut di rumah mereka. Berbeza dengan kaum lelaki, wanita biasanya memakai kasut yang berlainan bagi acara-acara yang tertentu. Misalnya, untuk menghadiri majlis istimewa seperti undangan perkahwinan, kaum wanita akan memakai high heels atau wedges untuk kelihatan lebih menyerlah dan memilih untuk memakai sandals di hujung minggu apabila keluar membeli-belah.
Namun, ini bukan bermakna kaum wanita harus berbelanja lebih untuk memenuhi kehendak berfesyen tetapi bijak memilih koleksi kasut murah yang juga boleh digayakan oleh mereka.
Bagi Mimi sendiri TOPSHOP adalah merupakan jenama pilihan kerana TOPSHOP merupakan  sebuah jenama antarabangsa yang cukup terkenal. Ianya juga dikenali sebagai ‘the global trendsetter’ dalam industry fesyen dunia. Malah ada yang mengganggap butik TOPSHOP merupakan sebuah destinasi yang terbaik yang memberikan the best of British style. Dikenali dengan cukup meluas sebagai sebuah jenama terkemuka yang sangat dinamik, TOPSHOP muncul sebagai jenama yang mengungguli carta dan menghasilkan antara stail paling menarik serta trend baru yang sangat segar. Tambahan pula,harga yang ditawarkan sangat sesuai dengan kualiti yang dihasilkan.
Jenama TOPSHOP Malaysia juga merupakan sebahagian daripada fenomena global yang telah menakluk pentas fesyen antarabangsa dengan koleksi fesyen yang cukup indah untuk wanita urban. Sehingga kini, jenama daripada Britain ini masih kekal popular untuk terus mendominasi dunia fesyen antarabangsa serta Malaysia dengan pengaruh yang cukup besar dalam kalangan fashionista di negara ini.
Dianggap sebagai ‘specialist’ dalam menghasilkan barangan fesyen yang bermutu tinggi seperti pakaian, kasut dan aksesori, TOPSHOP telah menjadi antara jenama yang wajib ada dalam setiap almari pakaian para gadis muda di Malaysia. Kejayaan jenama ini selama ini adalah terletak kepada visi syarikat itu sendiri. TOPSHOP sentiasa tahu apakah yang terbaik untuk para pelanggannya dan ia membawa sentuhan yang ‘edgy’ ke atas gaya ‘rock chic’ yang glamor. Koleksi terbaru TOPSHOP mengetengahkan stail gaya jalanan telah muncul sebagai antara koleksi pakaian wanita terkini yang cukup popular.
Ada  beberapa jenis kasut yang menawan kat hati Mimi tetapi  3 jenis kasut TOPSHOP online yang paling popular musim ini yang sangat cantik dan keorang juga  harus dapatkan untuk menyempurnakan koleksi  di rumah!

Kasut sandals ‘tie-up’ ini menampilkan gaya kontemporari dengan dramatic strappy silhouette serta gabungan permukaan seperti kulit ular.





Menggayakan platform sandals TOPSHOP ini adalah cukup mudah kerana they are perfect for day to night look dan memberikan gaya glamor ke atas penampilan anda in an instant!



Tampil dengan gaya manis dan feminine bersama tassel slipper shoes TOPSHOP ini yang mempunyai snake-effect surface.

Haaaa..Macam mana ?Cantik tak ?Mesti rambang mata kan.Mimi sendiri pun biasanya lebih gila terhadap kasut daripada baju,seluar,tas angan atau aksesori.Tapi ingat,berbelanja mengikut kempampuan !

Advertise

Mimi Story