Cimb Bank Malaysia Buat Hal

2/05/2017 01:05:00 AM

Cimb Bank Malaysia Buat Hal | Sekarang ni  Mimi rasa macam nak mengamuk je.Mana taknya,di saat kita perlukan duit Cimb bank pula buat hal.Ada kawan Mimi transfer duit dari cimb ke maybank mengunakkan IBG tapi sampai sekarang tak masuk lagi.Hari pertama sampai hari ketiga Mimi boleh sabar lagi sebab terfikir isnin tu cuti ganti sempena CNY dan hari selasa pun cuti juga kalau kat KL dan hari rabu baru orang start kerja.Masuk hari khamis tu check tak mask juga,hari jumaat pun sama.Mulanya Mimi fikir mungkin sebab transfer mengunakkan IBG thats why lambat sikit kot tapi orang yang transfer mengunakkan instant transfer pun sama juga.Rugi je cas mahal-mahal tapi duit pun lambat masuk.

2 -3 hari bekerja tapi sekarang dah berapa hari ?Aku stress la..
Balik balik minta maaf.Mimi pun tak tau nak simpati ke,nak nangis ke,nak marah..


Alahaiiiii..aku nak pakai duit la..Ingatkan Mimi seorang je menghadapi masalah yang sama tengok-tengok ada orang post kat fb dia pun menghadapi masalah yang sama.Jumaat petang check masih juga tak masuk,jadi Mimi ambil keputusan untuk PM cimb kat Fb tapi macam biasa diaorang minta tu minta ni tapi tak sattle juga.Sebelum Mimi Pm cimb Mimi dah Pm Maybank dulu dan Myabank suruh buat semakan dengan bank penghantar terlebih dahulu.Leceh sungguh..ishhhhhhhhh

Hari ini dah sabtu sampai bila benda ni sattle ?Erhhhh..Down giler rasa..Duit tak la banyak tapi cukup kot belanja aku makan untuk sebulan.Hahaha..Entahlahhhh..Banyak-banyak bank Maybank je yang Mimi rasa senang untuk berurusan.Hari tu Mimi beli top up online rm10 tapi tak masuk so Mimi cuba la pm Maybank tak sampai beberapa jam dah sattle tu pun atas kesalahan Mimi sendiri.Tak perasaan Maybank dah pulangkan balik duit tu ke dalam account Mimi.Banyak duit sangat la tu..Hahahaha..Sebab tu la aku tabik spring kat staff maybank yang handle Facebook Maybank..Wkwkwkw

So,korang pun menghadai maslah yang sama ke ?Kawan Mimi cakap dia dah call cimb tapi cimb nak pengirim yang call dan bukan penerima.Pelik pelik laaaaa...


Follow My Blog With Bloglovin

You Might Also Like

7 Motivation

  1. Bulan lepas member ada masalah yang sama macam mimi. Tapi bank Islam. Kalau Mimi nak benda settle cepat better Mimi terus gi bank. Tapi duit masuk a few days after member gi bank.

    ReplyDelete
  2. alahai sabar jela kalau jadi kes macam ni. so far Lya tak pernah kena, harapnya takkan pernah kena la haha

    ReplyDelete
  3. elsa lagi lah masalah. ada ke dia block elsa punya TAC request. dia kata sebab sebelum nie elsa tak pernah langsung buat online banking guna cimb clicks. hahaha nak tergelak. sebelum nie banyak kali dapat TAC tuh apa? mabuk je cimb nieyh

    ReplyDelete
  4. Kalau bab duit memang boleh buat pnas hati kan mimi. Tambah lagi kalau kita pun dah kurang duit. Huhu. Setakat sekarang siqah takde masalah lagi dengan bank lain. Siqah takde acc Cimb. Hope dah selesai masalah Mimi ni ye :)

    ReplyDelete
  5. Btw, thanks singgah blog siqah. Siqah follow sini ye #1065 Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  6. Kadang2 kita tak dapat jangka benda tu nak jadi. Semoga mimi tabah dan sabar menempuhi cabaran ini..

    ReplyDelete

Advertise

Mimi Story