CARA BUAT CHEESE STICK

11/12/2015 05:09:00 PM

CARA BUAT CHEESE STICK | Hai dreamers dan selamat petang.Petang-petang macam ni memang elok sangat la layan cheese stick sambil minum teh O panas.Pheww!Mantap.Tapi macam mana nak buat cheese stick ?Haaa..Cheese stick tu apa ?Kalau tak tau sila google ye..

Aku  masa mula-mula buat macam tak jadi je.Macam tak sedap je sebab aku main campur je semua bahan-bahan tapi bila dah siap tu sedap jugak rupanya.Thats why la aku share kat keorang.Mana la tau kot-kot keorang pun nak buat jugak.Lagipun cara buatnya sangat senang dan bahan-bahan sangat mudah untuk dapatkan.

Bahan-bahan yang diperlukan :
1 : Mozzarella cheese
2 : Tepung gandum
3 : Telur
4 : Serbuk roti
5 : Serbuk perasa ( Letak je serbuka kari.Sikit saja sebagai perasa )

Cara-cara memasak :
1 : Potong Mozzarella chees bentuk stick,

2 : Gaul dengan tepung.

Mangkuk 1 ( Kacau telur dengan air)

3 : Masukkan  Mozarella cheese yang telah dipotong seperti bentuk stick dalam mangkuk 1.

Mangkuk 2 ( Campurkan serbuk perasa dan serbuk roti sekali )

4 : Selepas cheese stick tadi di masukkan dalam mangkuk 1 angkat cheese stick dan pindahkah ke dalam mangkuk 2.

5 : Bila rupa cheese stick dah jadi seperti dalam gambar,bekukan dalam peti sejuk selama 3 jam.

CARA BUAT CHEESE STICK
6 : Selepas cheese stick dibekukan ambil dan goreng dalam minyak yang panas.

7 : Sedia untuk dihidang..

Selamat mencuba..


You Might Also Like

10 Motivation

  1. wahh nampak macam sedap, tapi leya tak berapa nak makan cheese. hihihih

    ReplyDelete
  2. tapi kalau cuba sekali mesti nak lagi kan? hihih

    ReplyDelete
  3. pernah nampak org share kt fb, tp setakat ni belum cuba sbb mls....hihi

    ReplyDelete
  4. ooo senang sangat rupanya. I love cheeeeeese...

    ReplyDelete
  5. omg mimie :)
    sedap nyer ni.
    cheesy !
    takde plak stok cheese.
    abis dok buat lasagna.

    ReplyDelete
  6. nmpk sedap tp KG ni mls pulak mimi

    ReplyDelete
  7. Sedapnya.. resepi pun mcm senang je..
    Boleh try buat ni..

    ReplyDelete

Advertise

Mimi Story