SELAMAT TINGGAL 2015 !

12/31/2015 07:53:00 PM
SELAMAT TINGGAL 2015  | Hai dreamers.Waktu terus berlalu,Detik berganti jam berganti hari berganti bulan dan selama 12 bulan berganti tahun.Lembaran demi lembaran telah dilalui.Coretan demi coretan telah memenuhi.Kadang tak bererti,kadang hanya sedikit  makna,kadang sama sekali tak bermakna.Semoga tahun baru ini setiap lembaran memilik makna.
Tinggal beberapa jam je lagi dah masuk tahun baru dah.Terlalu cepat masa berlalu sampai azam pada 2015 pun belum tertunai lagi.Tapi,tahun baru tidak bermakna azam kita sebelum ni terkubur macam tu je kan.Selagi masih bernyawa selagi tu la azam tu boleh di teruskan.Mungkin tahun sebelumnya kita tak mampu nak tunaikan azam kita tapi siapa tahu tahun ni pasti boleh.Yang penting usaha.

Banyak peristiwa pahit dan manis sepanjang tahun ini.Penat,ketawa,menangis,dan jatuh tersungkur telah Mimi rasakan.Namun,cuba dikuatkan hati ini untuk terus bangun dan melangkah ke hadapan walau apa pun cubaan yang mendatang.

Untuk tahun 2016 ni tak ada apa yang Mimi harapkan.Mimi hanya berharap agar mama sembuh seperti sediakala dan Mimi berkesempatan untuk bahagiakan Mama.Bila mama dah sembuh boleh la Mimi laksanakan satu-satunya impian Mimi sejak beberapa tahun lepas.Semoga semuanya dipermudahkan.Amin.

Akhir kata Mimi nak ucapkan selamat menyambut tahun baru 2016.Semoga kita semua akan jadi yang lebih baik dari sebelumnya.Masa lalu adalah kenangan,hari ini adalah goresan,hari esok adalah harapan.Selamat tinggal kenangan selamat datang harapan.




SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER

12/28/2015 11:23:00 PM
SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER | Cinta Si Wedding Planner yang diadaptasi daripada novel nukilan Dhiyana terbitan Karya Seni ini turut dilakonkan oleh Fadlan Hazim,Shikin Kamal,Shima Anuar,Rosnah Johari,Dian P.Ramlee,Wan sharmila,Idris Md.Diah dan ramai lagi.Drama 28 episod ini hasil terbitan Primeworks Studio,diarahkan oleh Along Kamaluddin manakalah skrip di tulis oleh Mufid Suhaimi.Drama ini adalah hasil adaptasi daripada novel.
SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER
SINOPSIS DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER
Izara Batrisya  (Zara),si wedding planner ,tidak menduga cinta yang disulam bersama sepupunya,Bazli selama  4 tahun musnah kerana sebuah hakikat dalam hati Zara ketika itu,hanya ada Bazli,sepupunya sendiri.Walau terkadang Zara sering tertanya perasaan dihatinya itu benar-benar cinta atau hanya kasihkan Bazli sebagai seorang abang.Namun sememangnya jodoh bukan milik mereka.Satu hakikat yang selama ini dirashiakan oleh Mak Lang dan Pak Lang memudarkan di hati Zara.
Pertemuan fariz dan Zara kerana berebutkan tempat parkir kereta telah mendatangkan satu perasaan kepada Fariz .Fariz Adryan ( Fariz ),bekas tentera laut pernah dicurangi shirah,kekasih yang hampir menjadi tunangnya,sehingga tertutup pintu hati untuk sebarang wanita.Kerana itu jugalah Fariz sering bersikap ego dan tegas apabila berdepan dengan Zara.Berlaku pertemuan demi pertemuan yang tidak disangka antara Zara dan Fariz .Pertemuan di kampung Zara secara kebetulan membuatkan ruang yang lebih untuk Fariz mengenali Zara.
Meski Fariz selalu mengejek dan menguji Zara,hanya lelaki itu yang membuatkan Zara melupakan Bazli.Dalam kerasnya hati lelaki itu,ada juga penyayangnya.Mereka saling mengenali dan berkhawin.Karakter Fariz yang panas baran telah berubah menjadi suami yang sangat baik dan begitu juga Zara yang menjadi isteri sempurna kepada Fariz.Sehinggalah,cinta pertama fariz,Shirah muncul kembali dan menyebabkan rumahtangganya berantakan.Zara yang kecewa dengan perubahan sikap Fariz,menuntut cerai dan membawa diri ke bumi Auckland.
Apakah tindakan Fariz dan musnahkah rumah tangga mereka ? Ikuti kesudahan drama lakonan Mira Filzah dan  Adi Putra yang pasti mencuit hati dalam Cinta Si Wedding Planner,setiap isnin hingga khamis ,jam 6.58 pm di TV3.                  

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS

12/19/2015 06:58:00 PM

HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

12/15/2015 09:53:00 AM
8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG |Hai dan selamat pagi dreamers..
Sakit belakang merupakan satu penyakit yang tidak asing lagi bagi golongan orang tua.Kebiasaannya,Orang yang selalu mengangkat barangan yang berat dan orang yang kurang bersenam akan mendapat penyakit ini.
Entry kali ini Mimi akan kongsikan 8 tabiat buruk menyebabkan sakit belakang.Semoga bermanfaat.
8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG

8 TABIAT BURUK MENYEBABKAN SAKIT BELAKANG




REVIEW HOTEL | FANTASTIC MOTEL AND CAFE

12/14/2015 06:43:00 PM
REVIEW HOTEL | FANTASTIC MOTEL AND CAFE|Hai dreamers.Mimi baru je balik dari langkawi kemarin dan ini kali kedua Mimi ke langkawi.Bulan lepas Mimi pergi dengan kawan seorang dan kali kedua Mimi pergi dengan kawan lagi seorang dan kakak.
Kali pertama pergi Mimi stay kat Sandy Beach Resort.So Far,hotel ni ok,harga pun ok juga tapi Mimi tak berapa suka dengan hotel ni adalah tentang kebersihan.Mimi duduk kat hotel ni 2 malam dan Mimi ada suruh bersihkan bilik.Yaa..Pekerja memang ada bersihkan tapi cuma tukar cadar saja dan kemaskan tempat tidur kami.Lantai tak sapu,tak mop,tingkap kotor..Erhhh..Then yang paling teruk dalam toilet tak ada fan then tingkap tak boleh buka.Siapa yang merokok tu Mimi tak sarankan keorang sewa hotel ini.
Kali kedua malam pertama Mimi cari hotel kat agoda je dan bajet kami untuk hotel 1 malam hanya rm150 untuk 3 orang.Cari kat agoda rata-rata price semua 200 ke atas sebab banyak bilik dah penuh.Yang murah pun semua jauh dari pantai dan tak mungkin nak ambil sebab kamai langsung tak ada kendraan.Dah puas mencari akhirnya Mimi ambil keputusan  untuk ambil  hotel Fantastic Motel And Cafe.Baca review rata-rata yang cakap hotel ni ok dan berbaloi.Booking untuk 3 orang tapi entah tiba-tiba terbooking untuk 4 orang.Erhhh!!Price Rm173 kalau tak silap.
hotel di langkawi
Bila sampai langkawi terus carik hotel ni,dah jumpa tapi yang peliknya tak ada kaunter pun.Kawan Mimi yang cakap mungkin penipu je kot.Mimi tak puas hati Mimi terus call no hotel tu.Rupanya no tu no bos dia kot dan bos dia tu cakap "sekarang i ada kat kl.Kejap lagi i hantar no pekerja i dan dan u cuba call" Mimi ok kan je.Tak lama daripada tu bos dia pun hantar no pekrja dia yang bernama nadia sebab katanya maybe orang tu ada dalam bilik tengah bersihkan bilik.Mimi cuba la call no tu tapi tak berjawab.Tak ada pilihan lain terpaksa juga tanya lagi lelaki yang kami jumpa kat hotel tu.Mimi tanya "kaunter mana" lelaki tu cakap "kaunter tak ada" then mimi terus jalan bila lelaki tu cakap kaunter tak ada.Masing-masing dah penat rest la kejap kat kedai sebelah hotel tu.Dah lama tunggu Mimi sekali lagi pergi tanya kat lelaki tu.Mimi cakap kat dia "betul ke tak ada kaunter sebab kami dah booking bilik dan dah bayar" lelaki tu cakap "mana bukti.Kalau tak ada bukti saya tak bagi bilik".Mimi terus la bagi baca email yang Mimi dapat dari agoda dan tak lama daripada tu lelaki tu bagi kami kunci bilik.Tengah jalan nak naik ke atas tiba-tiba seorang lagi lelaki keluar dan lelaki tu tanya macam-macam tapi kami tak layan sebab dah takut sangat.Mimi ada juga dengar lelaki tu cakap "Dieorg ni orang apa,tak tau cakap ke,bisu ke?" tapi kami abaikan je.Tanya pun kurang ajar macam mana la kami nak jawab soalan dieor tu.ishhh..
Masuk bilik je,bilik tu ok cuma keadaan bilik tu macam dah lama tak ada orang masuk.Kawasan hotel tu pulak semak la.Erhhh..Tapi nak ke pantai memang dekat..
hotel di langkawi
REVIEW HOTEL | FANTASTIC MOTEL AND CAFE
Petang tu kami saja je jalan-jalan cari makan sambil tu boleh la carik hotel lain untuk esok tu.Dah penat jalan jalan akhirnya jumpa juga hotel yang harga pun berpatutan dan aku rasa selamat untuk diduduki.Nanti next entry Mimi akan review hotel ni ye.Ehekkk
Malam tu masa kami keluar untuk makan barulah Mimi tau yang kat bawah tadi tu adalah bar.Erghh!!Lagilah seram..Memang kami dok dalam hotel tu dah seram sejuk je.Entah pikiq apa masa awal-awal  turun tu tak beli makanan dan tiba-tiba kawan seorang tu lapaq pulak tengah malam tu.Nak turun untuk beli makan pun dah tak berani jadi terpaksa berlapaq sampai pagi.Ahahaha..Bagi Mimi kan hotel ni langsung tak sesuai untuk orang yang beragama islam lebih-lebih lagi bila semua perempuan dan penakut.
Bagi Mimi duit keorang memang tak berbaloi untuk hotel ni.Baik keorang cari hotel lain je.Kawasan yang semak,pekerja kurang ajar,tuala pun dah lusu.Kat internet memang nampak cantik tapi bila keorang masuk dalam indah kabar dari rupa !

SINOPSIS TERSUKA TANPA SENGAJA (TONTON ONLINE FULL EPISOD )

12/08/2015 02:14:00 AM
Drama terbaru adaptasi novel Tersuka Tanpa Sengaja nukilan Pena Kayu diangkat ke skrin TV oleh produksi Suhan Movies & Trading Sdn Bhd. Dibintangi oleh Amar Baharin, Emma Maembong, Amyra Rosli, dan Hafreez Adam. Drama ini mendapat sentuhan pengarah berkaliber Keoi Haji Khalid. Saksikan drama romantik komedi ini yang bakal ditayangkan di Astro Ria dan Astro Ria HD pada 7 Disember nanti, setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 10.00 malam.

JUDUL : TERSUKA TANPA SENGAJA
EPISOD : 16 episod


TARIKH / MASA : 7 Disember 2015 (Isnin-Khamis, 10.00 malam)

SIARAN :  Astro Ria (104) dan Astro Ria HD (123)

NOVELIS: Pena Kayu

SKRIP: Wan Mahani binti Wan Hassan

PENGARAH : Keoi Haji Khalid
TERBITAN : Suhan Movies & Trading Sdn Bhd / Idea Kreatif
PELAKON : Amar Baharin, Emma Maembong, Amyra Rosli, Hafreez Adam, Yusri Saleh, Nor Azifah Abidin, Adik Mirza Adam, Natasha Elyzza, Kuza, Watie Sadali, Azri Iskandar, Ajeera Rosli, Faye Kusairi, Michael Ang
WATAK PELAKON
Amar Baharin sebagai Doktor Syed Arif 
Emma Maembong sebagai Farhah
Amyra Rosli sebagai Katrina
Hafreez Adam sebagai Doktor Armand
Natasha Elyzza sebagai Azrina
Kuza sebagai Datin Khalida
Watie Sadali sebagai Kak Naila
Azri Iskandar sebagai Dato Alias
Ajeera Rosli sebagai Linda
Faye Kusairi sebagai Mila


LAGU TEMA / OST TERSUKA TANPA SENGAJA

Tajuk : Cerita Kita

Penyanyi : Amar Baharin & Amyra Rosli

Video & Lirik : Link
SINOPSIS NOVEL TERSUKA TANPA SENGAJA
Kerana perselisihan pendapat dan merasakan dirinya disisihkan si ayah, Farhah meninggalkan rumah dan kekayaan untuk berdikari atas kaki sendiri. Ayahnya hanya mementingkan adik tirinya, Katrina tetapi si ibu tiri sentiasa mengambil tahu akan dirinya. Lebih menyakitkan hati apabila si ayah ingin menjodohkan dirinya dengan doktor yang menjaga ibu tirinya yang sedang sakit. Penolakan Farhah membuatkan si ayah mengatur rancangan untuk menjodohkan doktor tersebut dengan Katrina tetapi dipandang sepi Katrina.
Pertemuan pertama dengan Syed Arif bukanlah sebaik mana kerana mereka berselisih pendapat mengenai orang kaya dan orang biasa. Perbezaan pendapat antara mereka menarik perhatian Arif, Arif meminta Farhah untuk berlakon menjadi kekasihnya dan akhirnya Arif melamar Farhah atas permintaan si ibu. Asalnya Farhah menolak kerana mereka berdua tidak mencintai sesama sendiri tetapi akhirnya menerima kerana tidak mahu berkahwin dengan sepupunya yang mencintainya dalam diam, Hakim. Kerana marah, ayahnya menolak menjadi walinya dan Farhah berkahwin dengan Arif tidak berwalikan ayahnya. Kedua mereka memberi peluang untuk belajar mencintai diri sendiri dan perasaan cinta perlahan-lahan hadir dalam diri masing-masing. Dugaan melanda, Arif calon menantu pilihan ayah Farhah memperkenalkan Katrina kepada Arif. Namun hati Arif telah mati untuk Katrina kerana sebelum ini cintanya dipandang sepi oleh Katrina. Arif memberitahu Datuk Ahmad Alias bahawa dia telah berkahwin dan Katrina tidak dapat menerima. 
Setelah mengetahui bahawa kakak tirinya merupakan isteri Arif, Katrina cuba untuk memecah belahkan rumah tangga mereka. Rancangannya hampir berjaya tetapi Arif menerangkan segala sejarah dirinya dengan Katrina dan betapa sekarang cintanya hanya untuk Farhah. Kebahagiaan mereka terganggu seketika setelah Arif mendapat tahu siapa diri Farhah yang sebenar. Setelah mendapat penjelasan Farhah, Arif merasakan dia bertanggungjawab untuk menyatukan kedua anak dan ayah. Setelah mempertemukan mereka, Datuk Ahmad Alias gembira kerana perancangan untuk menjadikan Doktor Syed Arif menantunya tercapai tetapi dia terkilan kerana tidak mewalikan pernikahan anaknya. Katrina cuba untuk membunuh diri tetapi Armand (kawan Ariff) menegur kesalahannya. Akhirnya Katrina memahami dan terjalinlah kisah antara dia dan Armand. Akhirnya mereka semua hidup berbahagia.

TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 1
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 2
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 3
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 4
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 5
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 6
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 7
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 8
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 9
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 10
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 11
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 12
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 13
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 14
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 15
TERSUKA TANPA SENGAJA-EPISOD 16

Selamat menonton..

Pencarian Blog Terkemas 2015 !

12/08/2015 01:40:00 AM
Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.


Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!

Giveaway Disember 2015 Cash RM500

12/01/2015 02:20:00 PM
Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih  | Salam. Alhamdulillah. Hari ni uzu nak publish GA. Korang sudi2kanlah join. Macam biasa... Uzu akan limitkan sehingga RM500. Dah hanya beberapa sponser je yang uzu accept. Yang lain terpaksa tolak. Tak nak banyak2 sangat. So good luckk ye!

Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat

1. Tulis entry yang bertajuk Giveaway Disember 2015 Cash RM500 

2. Follow blog Emas Putih , Mek Zumbie , Ayu Arjuna ,  Cik Yah , CikIla , Cik Sepet , Fadzi , Yang Baik .

3. Follow Ig @emasputih90@mek_zumbie@ayurafikah@norhidayahmusa@mawar_biru89 @fadzirazak 

4.  Like Page


5. Copy code dibawah dan paste kan diruang html
*code*

6. Dah siap? Sila tinggalkan link entry GA korang diruangan komen ini. Tq :)

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , MyKeledek , Kerinchi , Putrajaya2u , Salina , ResepiMek Zumbie , Ayu Arjuna ,  Cik Yah , CikIla Cik Sepet , Fadzi , Yangbaik .

SUPPLEMENT TERBAIK KELUARAN SHAKLEE

11/29/2015 08:54:00 PM
SUPPLEMENT TERBAIK KELUARAN SHAKLEE | Hai dreamers.Bila bercakap tentang supplement dan kesihatan pastinya supplement atau makanan tambahan tidak terkecuali akan masuk dalam topik ini.Tetapi persoalannya apakah supplement yang terbaik utuk diri memendangkan begitu banyak supplement yang dijual sekarang.Sehinggakan kita sendiri pun tidak tau mana yang sesuai untuk diri kita.Nahhhh..Tips memilih sepplement dari Mimi adalah pastikan kita tau kita ambil supplment untuk apa ?Jangan orang cakap ini bagus try la terus nak try then bila tak ada perubahan melenting pulak.Helow !!Kita kena tau badan kita tidak  sama dengan badan orang lain.
Mimi sendiri pun agak cerewet  dalam bab memilih supplment.Banyak kawan-kawan Mimi syorkan ambil tu ambil ni tapi Mimi abaikan je sehingga la Mimi jumpa produk shaklee.Siapa yang tidak kenal dengan shaklee.Mimi tertarik untuk mencuba setelah dapat hadiah dari seorang kakak kat facebook hari tu.Alaa..Yang Mimi menang hadiah dari GA Eintan Nurfuzie tu.Hehehe..Mimi dapat PHYTOCOL-ST.PHYTOCOL-ST untuk kesihatan dalaman.So far Mimi makan elok sangat.
PHYTOCOL-ST biasanya Mimi ambil 2 biji selepas serapan dan 2 biji sebelum tidur.
Bila Mimi dah rasa elok Mimi tanya la kakak tu untuk jerewat bagus ambik yang mana dan kakak tu suggest ambik ALFALFA COMPLEX dan VITA-C PLUS.Kulit muka Mimi sejak kebelakangan ni selalu sangat breakout.Entah la kenapa tapi mungkin sebab sejak beberapa bulan lepas Mimi datang bulan 2 bulan 1 kali.Perghhh!!Kenapa macam tu ye?Fuhhhh!!
ALFALFA COMPLEX Mimi ambil 3 biji selepas serapan,3 biji selepas lunch dan 3 biji sebelum tidur.ALFALFA COMPLEX boleh ambil berapa saja sehari tapi pastikan tidak lebih 10 biji dalam masa sehari.
Tapi,sejak amalkan ketiga-tiga supplement ni parut jerewat dah banyak berkurang.Mimi baru je start ambil ALFALFA COMPLEX dan VIT-C PLUS.Kesan pun tak berapa ketara lagi tapi Mimi dapat rasakan perubahan yang ketara pada badan.Biasanya Mimi kalau bangun pagi sakit semua badan sebab masa kerja selalau banyak duduk dan banyak menghadap komputer tapi sekarang tak lagi.Bangun pagi fresh je..
VIT-C PLUS Mimi ambil 1 biji selepas sarapan.VIT-C PLUS hanya 1 biji 1 hari ye..
 Keseluruhannya Mimi sangat berpuas hati dengan produk shaklee ni.Dan,nantikan review Mimi after satu bulan consume..Ehekkk..


SEPULUH SOALAN TAG BY LEYA YEOLLY

11/29/2015 06:31:00 PM
SEPULUH SOALAN TAG BY LEYA YEOLLY | Hai dreamers..Apa kabar ?Sihat tak ?Mimi agak menyepi sejak kebelakangaan ini kan.Semuanya sebab malas melanda diri.
Hari ini nak jawab soalan-soalan yang di hantar oleh LEYA kat cbox beberapa hari lepas.Opsss..Maaf nah lambat buat entry..Hehehehe.So,meh la kita sama-sama jawab.
Carita serba sedikit tentang diri kamu ?
Nama aku Mimi Binti Rheem.Lahir pada 16/02/1993.Ramai orang ingat Mimi ni cina tapi sebenarnya bukan.Mimi seorang yang simple dan sangat-sangat susah bercakap dengan orang yang Mimi tak kenal tapi bila Mimi dah kenal orang tu perangai Mimi 100% berubah jadi orang yang cakap banyak..Ahahaha.Mimi juga seorang yang suka pendam masalah dan Mimi seorang yang spoting tau.Kikiki..
Apa pendapat kamu tentang blog saya?Jujur ye,baik buruk saya terima.
Bagi Mimi blog Leya comel,kemas dan banyak info yang boleh di dapat.Sebagai contoh tutorial yang di sediakan oleh beliau.
Blog siapa yang sering kamu kunjungi?Nytakan sebab..
Ok..Jujur Mimi selalu stalker blog Lyssa Faizureen.Sebabnya adalah nak carik ilmulah..Ahahaha..
Warna kegemaran?Nyatakan sebab..
Banyak sebenaarnya warna kegemaran Mimi tapi Mimi paling suka pada warna hitam,putih dan gold.Sebab apa ?Entah la..Tak ada sebab pun.Mungkin kerana ketiga-tiga warna ni senang nak match .Thats all..
Bila bosan buat apa ?
Kalau Mimi terpulang pada keadaan.Sekiraanya kat rumah Mimi tidur tapi kalau kat tempat kerja ke Mimi biasanya menyanyi sambil tengok Youtube.(Walaupun suara tak sedap menyanyi tu wajib)
Perkara yang membuatkan kamu bangga dengan diri sendiri buat masa ini ?
Bangga dengan diri sendiri sebab dah pandai berdikari,dah besaq,dah pandai jaga diri sendiri,dah dapat bezakan mana baik dan buruk dan paling penting sebab dah boleh cari duit sendiri untuk bagi kat Mama.
Apa matlamat dalam dunia blog?
Semestinya ingin menjadi seorang blogger yang berjaya.Amin..Doakan aku..Ahahaha
Pada tahun bila kamu bergelar seorang blogger ?
Kalau tak silap tahun 2012.Tapi masa tu tak akif lagi.Tahun ni baru nak berjinak-jinak untuk aktif kembali.Pheww !
Pc atau Smartphone ?
Sudah tentu smartphone.Kalau pc tak berapa sangat.Buat entry pun lebih banyak pakai smartphone.
Fav song.Nyatakan 3.
1 ; Memori Berkasih By Achik & Nana
2 : Sakit Hati By Setia Band
3 : Sungguh Ku Mencintaimu By Dadali

Mimi Tag Awak..
Aj
Lieza Mustafa
Yuhaadie
Luahan Si Khalif
Diya Hanum
Dan siapa nak join tu boleh je join ye.Mimi tag keorang semua..

Soalannya untuk awak semua :
1 : Siapa kamu 10 tahun akan datang ?
2 : Blogger yang menjadi inspirasi kamu ?
3 : Haiwan yang paling geli geli apa ?
4 : Pendapat awak tentang blog saya?Jujur ya..
5 : Kamu lebih aktif di mana ?Blog,Facebook,Instagram,Twiter Dll.Nyatakan kenapa.
6 : Tempat melancong yang paling seronok yang pernah kamu lawati di Malaysia?
7 :Fav pelakon lelaki Malaysia ?
8 : Fav pelakon perempuan Malaysia ?
9 : Barang wajib yang perlu di bawah setiap kali keluar ?
10 : Tea or Coffe ?




JALAN JALAN DI LANGKAWI | HARI PERTAMA

11/24/2015 10:10:00 AM
JALAN JALAN DI LANGKAWI DAY 1 | Hai dreamers dan selamat pagi.Hari jumaat lepas aku dan kawan seorang lagi jalan-jalan kat langkawi.Sebenarnya,percutian ini tanpa dirancang.Seminggu sebelum bertolak tu aku kerja tapi dalam masa yang sama aku menghayal.Hahaha..Sedang syok menghayal tiba-tiba ambil telefon dan whatsapp kawan bagitau kat dia jom p bercuti kat langkawi.Asyik kerja je stress la.Mula-mula tu takut juga tak dapat pergi sebab kami pun tak bagitau dengan bos lagi nak bercuti tapi kebetulan dah nak akhir tahun jadi cuti tahunan memang wajib la habiskan kalau tak burn macam tu je.Esok tu jumpa bos terus bagitau dan bos suruh isi form cuti.Selama menunggu kata putus dari bos macam-macam dah dalam fikiran aku.Seronok dan excited jangan tanya la..Hahaha..Hari isnin tu terus bos cakap "ok.cuti diluluskan"..Yahooooo..Jom p bercuti !

Pagi jumaat tu awal-awal dah bangun sebab kami tak tau feri bertolak pukul berapa.Pukul 6 pagi dah bertolak dari rumah dan sampai jeti kat penang pukul 7 setengah.Sampai je kat jeti terus p beli tiket feri dan harganya rm70 seorang untuk orang dewasa.Harga tiket yang sebenar hanya rm60 + Tax Rm10 So total rm70 la.Ambil 2 tiket untuk 2 orang rm140..Rupanya feri bertolak paling awal 8.15 Am..Ada masa lagi serapan la kejap.Setengah jam sebelum feri berlepas kena ada dah dalam feri.Naik feri dari penang ke langkawi lebih kurang 3 jam jugak la.Erhhh !Panas pungkoq dok lama-lama.Sampai pulau payar feri berhenti.Ingatkan kami turun sana rupanya bukan..Hahaha..Ini kali pertama aku p langkawi jadi memang tak tau apa-apa la.Dari pulau payar ke jeti langkawi lebih kurang 1 jam juga la.Sampai je jeti langkawi makan-makan sambil pusing2.Nak p hotel terus memang tak la sebab sampai je kami call hotel tu ada kosong ke tak tapi dia cakap tak ada lagi.Nak buat apa ?Lepak kat food court..Kiki..

Lebih kurang pukul 1 macam tu ingatkan nak naik bas je biar jimat tapi abang yang kerja kat feri tu cakap bas nak p pantai cenang tak ada dik.Kalau nak lagi senang boleh sewa kereta.Banyak servis kereta sewa di langkawi atau sewa motor di langkawi tapi disebabkan tak ada yang reti memandu jadi,kami decide ambik teksi.Teksi dari Jeti Langkawi ke Pantai Cenang Rm30.Aku ingatkan dekat je rupanya jauh wehhhhh..Aku tanya kawan aku "Wehh..betui ka rm30 saja ?Dah la jauh.Kalau kat penang maunya rm60 to rm70".Kawan aku cakap "Iya kan.Kalau macam ni aku nak dok langkawi je".Hahaha..Mula dah !Tapi serius aku cakap kat sana barang memang murah terutama rokok.Bak kata uncle teksi tu "kalau nak mati cepat datang la sini".Hahaha..Then orang dia pun ramah-ramah..Aku p kedai dengan kawan aku pekerja dia senyum je.Polis yang buat roadblock pun senyum..Erhhh..Bestnya jadi orang langkawi.
PERCUTIAN KE LANGKAWI

PERCUTIAN KE LANGKAWI

Sampai je kat hotel sattle semua bayaran dan sumbat barang dalam bilik terus ambil sunglass dan lepak tepi pantai.Cehhhhh !Hahaha..Lawak pun ada.Dah penat lepak terus masuk bilik dan tidur..Hahaha..Malam tu jalan-jalan cari makan.Bajet kami seorang untuk 3 hari dan 2 malam Rm500 tapi sampai sana bajet lari sampai Rm700.Semuanya sebab asyik makan,makan,dan makan.Hehehe..Dah habis kenyang perut balik ke hotel dan menggila dalam bilik berdua..

PERCUTIAN KE LANGKAWI

Bersambunggggggg..

AKAUN INSTAGRAM DIGODAM ?

11/17/2015 03:26:00 AM
AKAUN INSTAGRAM DIGODAM ? | Hai dreamers dan selamat malam.Apa kabar semua ?Sihat tak.Harap-harap sihat la ye.Blog aku ni sunyi je beberapa ni kan.Ada yang rindu aku ka?Cehh.Aku kebelakangan ni selalu lepak kat instagram aku je.Aha..Selalu lepak sana tapi gambaq tak dak pun.Ada beberapa keping je.Selalu post gambaq then padam balik.Tu semua sebab aku masih mencari theme yang terbaik buat aku.Gerrrr!
Tapi kan yang buat aku tak puas hati lepak kat instagram adalah asal tengah syok-syok like gambaq tiba-tiba ter log out.Bila check email cakap aku ada minta reset new password padahal aku tak mintak pun.Kenapa ?Aku buat tak tau je la then tukar je password.Dah boleh log in tunggu  je beberapa hari kejadian akan berulang kembali.Hurmmm..Sadis betul la!Aku cuba tanya kawan aku katanya ada orang cuba godam instagram aku.Patutlah asik reset password je sedangkan aku tak mintak pun.

AKAUN INSTAGRAM KENA HACK ?
Email ni aku dapat seminggu yang lepas.Dapat email ni aku buat tak tau je sambil tukar password.Tak syak apa-apa pun.


AKAUN INSTAGRAM KENA HACK ?
Tapi bila dapat lagi email kedua aku dah mula syak yang ada orang cuba curi akaun instagram aku.Aku cepat-cepat tukar password dan username.Erhhh..Legaaaa..

AKAUN INSTAGRAM KENA HACK ?
Ingatkan dah tak ada makhluk yang cuba curi akaun aku tapi rupanya ada lagi.Kerja siapa la ni kan.Emm..Sedih wokey.
Harap-harap selepas ini tak dah la makhluk yang cuba hacked akaun instagram aku.Kalu si pengodam tu berjaya menangis tak berlagu la aku ni.Ahahaha..Nasihat aku pastikan instagram keorang tu email dan konferm supaya si pengodam tu payah nak curi.Kalau  email tak konferm lagi la senang nak hacked.


CARA BUAT CHEESE STICK

11/12/2015 05:09:00 PM
CARA BUAT CHEESE STICK | Hai dreamers dan selamat petang.Petang-petang macam ni memang elok sangat la layan cheese stick sambil minum teh O panas.Pheww!Mantap.Tapi macam mana nak buat cheese stick ?Haaa..Cheese stick tu apa ?Kalau tak tau sila google ye..

Aku  masa mula-mula buat macam tak jadi je.Macam tak sedap je sebab aku main campur je semua bahan-bahan tapi bila dah siap tu sedap jugak rupanya.Thats why la aku share kat keorang.Mana la tau kot-kot keorang pun nak buat jugak.Lagipun cara buatnya sangat senang dan bahan-bahan sangat mudah untuk dapatkan.

Bahan-bahan yang diperlukan :
1 : Mozzarella cheese
2 : Tepung gandum
3 : Telur
4 : Serbuk roti
5 : Serbuk perasa ( Letak je serbuka kari.Sikit saja sebagai perasa )

Cara-cara memasak :
1 : Potong Mozzarella chees bentuk stick,

2 : Gaul dengan tepung.

Mangkuk 1 ( Kacau telur dengan air)

3 : Masukkan  Mozarella cheese yang telah dipotong seperti bentuk stick dalam mangkuk 1.

Mangkuk 2 ( Campurkan serbuk perasa dan serbuk roti sekali )

4 : Selepas cheese stick tadi di masukkan dalam mangkuk 1 angkat cheese stick dan pindahkah ke dalam mangkuk 2.

5 : Bila rupa cheese stick dah jadi seperti dalam gambar,bekukan dalam peti sejuk selama 3 jam.
CARA BUAT CHEESE STICK
6 : Selepas cheese stick dibekukan ambil dan goreng dalam minyak yang panas.

7 : Sedia untuk dihidang..

Selamat mencuba..


CPUV DARI NUFFNANG KE 14 | Petronas Kad Mesra

11/12/2015 12:32:00 AM
CPUV DARI NUFFNANG KE 14 | Petronas Kad Mesra | Hai dreamers dan selamat malam.Minggu ni kerja malam so boleh la rajin-rajinkan diri untuk update entry sebanyak mungkin dan blogwalking semua peserta yang join GA yang aku pun join..Ehekkk..

Sebenarnya aku baru je lepas cuci mata tadi kat LAZADA dan omg!Mata aku juling tengok harga yang super murah.Aku rasa nak beli tu beli ni tapi disebabkan minggu depan aku dan housemate nak jalan-jalan ke langkawi terpaksa kuburkan niat sekejap untuk shopping kat LAZADA.Takut pulak bajet nak ke langkawi habis.Nayah aku tak boleh p langkawi..ahahaha..

Adoii..Lain tajuk lain pulak isinya ye..Erhhh !!Aku cuma nak habaq je bahawasanya aku dapat lagi CPUV dan CPUV kali ini daripada Petronas Kad Mesra.Terima kasih petronas..

Kiranya CPUV yang sedang menari-nari kat blog aku ada enam la ye..Ahahahaa..Terima kasih semua..




CPUV DARI NUFFNANG KE 13 | OTWC - Chicken Wings Awar

11/10/2015 10:18:00 PM
CPUV DARI NUFFNANG KE 13 | OTWC - Chicken Wings Awar | Hai dreamers dan selamat malam.Dah lama tak update yentang nuffnang sebab sedikit kecewa tak dapat cpuv.Ahahaha..Salah sendiri malas update blog tapi nak salahkan En Nuffnang pulak.Nampak tak permainannya di situ..Krikkrik..

Tapi hari ini terajin pulak sebab tadi tengok akaun Nuffnang ada CPUV 3 ketul yang sedang menari-nari disitu.Apa lagi cepat-cepat la upadte biaq En Nuffnang bagi la CPUV banyak-banyak..

CPUV DARI NUFFNANG KE 13 | OTWC - Chicken Wings Awar

Cpuv kali ini OTWC - Chicken Wings Awar!Terima kasih En Nuffnang.Terima kasih semua sebab sudi support blog aku ni..Hehehehe

CARA MENGENALI PERIBADI SESEORANG

11/07/2015 11:32:00 AM
Hai Dreamers..
CARA MENGENALI PERIBADI SESEORANG
CREDIT TO GOOGLE
CARA MENGENALI PERIBADI SESEORANG | Banyak cara yang dapat dilakukan untuk mengetahui sifat dan tabiat seseorang.kadang melalui gaya bercakap, warna atau jenis pakaian yang dikenakan, makanan kesukaannya, bentuk rupa, ataupun melalui zodiak dan sebagainya.

Namun mengetahui sifat-sifat seseorang yang belum kita kenal tidaklah sukar.Kerana ada cara alternatif yang lebih simple dan sama sekali lain dari yang lain.Iaitu melalui jenis kasut yang dipakainya hari-hari.Nak tau tak macam mana ?Tengok gambar di bawah.
cara mengenali seseorang
Haaaa..kakak-kakak,adik-adik dan mak cik semua keorang jenis yang mana ?Kalau aku selalu pakai kasut jenis flat dan wadges.

P/S : Sila jangan percaya 100% kerana ini sekadar ramalan.

7 TANDA AWAL ISTERI DERHAKA

11/06/2015 10:58:00 AM
7 TANDA AWAL ISTERI DERHAKA | Apakah ciri atau tanda isteri yang derhaka itu? Ini perlu diketahui semata-mata untuk dijadikan langkah waspada agar para isteri terhindar daripadanya. Berikut diketengahkan antara ciri atau tanda isteri derhaka.
Antara sebabnya ialah mudahnya si wanita bergelar isteri melakukan kederhakaan kepada suaminya. Mungkin tak sedar, tetapi begitulah manusia, sering terbabas ke kancah khilaf akibat nafsu dan hasutan.
TANDA AWAL ISTERI DERHAKA
Semoga bermanafaat..

WAKTU TERBAIK UNTUK MAKAN

11/05/2015 11:44:00 AM
WAKTU TERBAIK UNTUK MAKAN | Waktu makan adalah waktu yang sering di nanti untuk menambah semula tenaga, apatah lagi apabila perut sudah mula berkeroncong. Waktu makan perlu dipatuhi supaya makanan yang diambil dapat dicerna dengan baik sebelum mengambil makanan yang baru. Seeloknya makan sebelum berasa lapar dan berhenti sebelum berasa kenyang.Namun,waktu yang terbaik untuk makan bila ye ?Meh nak Mimi nak kongsi kat keorang semua.
WAKTU TERBAIK UNTUK MAKAN
Haa.Macam mana ?Dah Tau Kan..Hehehe

TOP KOMEN OKTOBER

11/02/2015 11:38:00 PM
TOP KOMEN OKTOBER | Hai semua.Maaflah,beru je berkesempatan untuk update komen 
terbanyak di bulan oktober.Untuk pengatahuan semua ini adalah entry pertama yang Mimi buat untuk
top komen sempena menghargai kat keorang yang sentiasa tinggalkan komen di blog Mimi 
ni.Apapun,tahniah !

Akif Imtiyza ( 11 komen )
 
Ms.Kejupenyet ( 8 komen )
 
Along Misuari ( 7 komen )
 
Melissa Muklis ( 7 komen )
 
AinAthirah Anuar ( 6 komen )
 
Leya Yeolly ( 6 komen )
 
Afidah Azmi ( 6 komen )
 
Siti Yang Menaip ( 6 komen )
 
Etuza Etuza ( 6 komen ) 
 
Eintan Nurfuzie ( 6 komen )

Terima kasih semua !

SYUKUR !!AKU MENANG !

11/02/2015 10:25:00 PM
SYUKUR !!AKU MENANG ! | Hai dremers dan selamat malam semua.Arhhh..Syukur sangat-sangat sebab menang hadiah GA dua kali untuk bulan ini.Hehehe..Senyum sampai ke telinga sekejap..Suka ok !Join GA selalu tak ada rezeki nak menang tapi bulan ni menang dua sekaligus.Apapun aku nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada penganjur sebab buat GA ni.Semoga berjaya selalu..hehehe
GA MEKZUMBIE Mimi dapat cawan comel..ishhh..tak sabaq pulak nak tengok cawan comel tu..ahahaha..Terima kasih.
Haaa..Kat Akak EINTAN NURFAUZIE Mimi dapat Phytocol-ST sukanya..
Terima kasih banyak-banyak..Hehehe..Nak p tebus hadiah ni..ahaha




Giveaway CINTA by CN

11/01/2015 12:13:00 AM

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :




Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Segmen irrayyan | Exchange Bloglist 2016

10/31/2015 01:50:00 PM
Hai Dreamers..
( Klik Banner Untuk Join )
Bagaimana? Hanya ikut syarat-syarat mudah di bawah.  

1. Folow blog irrayyan.com . Yang dah follow, terima kasih.

2. Letakkan blog mommy www.irrayyan.com ke dalam bloglist korang. 

3. Tinggalkan url blog korang di ruangan komen. 

4. Kalau ada yang nak buat entry pon boleh, tak buat pon tak apa.

Tu jer. Mudah sangat kan. 

Advertise

Mimi Story