Segmen "ALL ABOUT THE SONGS" by BAJUWARNACOKLAT

6/08/2015 06:19:00 AM

Hai Dreamers...
                                                    
 http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-all-about-songs-by.html

1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?
1.Lagu Bunga-Bunga Cinta By Misha Omar!!Alahai..lagu tu fovrite kami geng aku kot.Lagu tu banyak kenangan pahit dan manis untuk kawan aku.Aku masih ingat lagi masa aku tingkataan 2 tengah syok2 nyanyi lagu tu dengan kawan aku sambil ketawa macam pontianak tiba-tiba ada seorang cikgu datang,lepastu cikgu tu tanya kat kami "Siapa yang bising2 menyanyi sambil ketawa macam pontianak" ?Pelajar yang lain semua tunjuk kat kami 1 geng ,ape lagi kena denda la.Malu woiii..Angkat kerusi sambil pusing bangunan sekolah..kahkah..Kenangan manis bila kawan aku yang seorang join pertandingan menyanyi dan kawan aku tu nynyi lagu ni tak sangkah pulak boleh menang.Tapi aku memang dah agak dia akan menang sebab suara dia sedap..
2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.
       2.Lagu yang asal aku dengar je mesti aku sedih gila-gila adalah Tuhan Jagakan Dia dan Ku Ingin Kamu By Romance Band.Alahhh..Asal aku dengar je lagu ne automatik aku teringat kat someone.Hurmmm.Lagu Ku Ingin Kamu tu dia bagi kat aku masa mula-mula nak ngorat aku.Alaa..dulu aku kan jual mahal sikit kat dia tapi lama-lama aku tersangkut jugak kat dia.Bak kata orang malu-malu tapi mau.Hahaha..Lagu Tuhan Jagakan Dia Pula Dia bagi kat aku disebabkan aku dan dia berjauhan jadi,dia bagi la aku lagu Tuhan Jagakan dia.Dia cakap kat aku "disebabkan kita jauh saya nak bagi lagu ne kat awak.Saya harap awak jaga diri baik-baik walaupun kita berjauhan.Saya janji saya akan setia kat awak dan saya harap awak pun setia dengan saya".Tapi tu semua dulu sekarang it's over..Sokey..Thats my fault but i still miss him..Cehhhh..

 3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!
3.Tak ada pun lagu lagu yang boleh buat aku bangkit sebabnya bila aku aku nak bangkit or move on aku selalu pesan pada diri sendiri sahaja bahawa aku kuat dan aku yakin aku boleh move on..Chilaxxx..

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asramaa tu.
4.Lagu Untukmu Ibu By Exist.Dengar lagu ni kompem aku menangis.Kalau p kereoke aku nyanyi lagu ni sambil jatuh air mata.Adehhh..Mama semoga mama cepat sembuh.Lagu Ama Om Apa ( Lagu ni dinyanyiakn dalam bahasa sabah sebab tu tak ramai orang semananjung yang tau lagu ni) pun buat aku menagis tak berlagu..sedihh oke..

5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.
 5.Lagu Skyscraper By Demi Lovato.Lirik lagu ni betu-betul buat aku tersentuh.Lagu yang mengisahkan percaya pada diri sendiri dan ketabahan.Sama seperti keadaan aku sekarang.Aku kena percaya pada diri dan dalam masa yang sama aku juga harus kuat untuk menempuh dugaan yang melanda keluarga aku.Tapi,aku percaya ada hikmah.Keep clam and stay strong..
 6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahahh
6.Aku nak sangat nyanyi lagu Biarkanlah By Drama Band kat Mr H tapi dia cakap tak payah sebab dia kata suara aku tak sedap ..Cehhh..Jahat kot..Suara aku sedap juga tapi bila orang lain yang dengar suara aku jadi tak sedap pulak.Kenapa aku pun tak taau..hahaha


7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.
7.Adohaiiii..Suara aku tak sedap so aku tak mau  nyanyi la..Maluuuu..Kahkah..Tapi awak yang nyanyi kat saya boleh?Saya tau suara awak sedap sebab tu awak buat segmen ne kan..Hahahaha

You Might Also Like

7 Motivation

  1. Good luck mimie..
    Jom ke akukaudansesuatu.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi sini.Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam

    ReplyDelete
  3. Hahaaa suara kitaaa tak sedap lah. kalau nyanyi karang guruh kilat semua ada. Kahkah. Apapun terima kasih banyak banyak sudi join segmen kiteee ni

    ReplyDelete
  4. Hahaaa suara kitaaa tak sedap lah. kalau nyanyi karang guruh kilat semua ada. Kahkah. Apapun terima kasih banyak banyak sudi join segmen kiteee ni

    ReplyDelete
  5. dri segmen yg sama...
    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  6. Ade singgah melawat...
    Best song...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2015/07/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete

Advertise

Mimi Story