CPUV KE 8 DARI NUFFNANG | NANDO'S SEDAP SANGAT KE ?

CPUV 6/25/2015 02:08:00 AM

Hai Dreamers..



Alahai..dapat lagi CPUV dari nuffnang.Tapi walaupun aku dapat CPUV lagi dari Nuffnang aku tetap sedih sebab status aku tiba-tibe jadi "NON GLITTERS"..Why ??!!Mungkin sebab aku jarang update entry kot..Tak apa la..Uhuk..Uhuk..Sedihhhh..

Ok..CPUV kali ini adalah " NANDOS SEDAP SANGAT KE "?..Wehh..Bagi aku NANDOS sedap woiii..Yang tak try lagi meh pakat-pakat g try..Ehekkk..

Btw,terima kasih Nuffnang.Terima kasih pengiklan..Ehekkk

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN

6/18/2015 08:02:00 AM
Hai Dreamers..


Hari ini hari pertama puasa dan ramai kawan-kawan aku yang tanya aku puasa ke tak..Hahaha..Tahun ini aku berazam nak puasa penuh tapi nampak gayanya tak menjadi la.Tapi tahun lalu aku puasa penuh,sebab aku puasa tak ada halangan langsung..Ahaha

Seperti yang keorang tahu aku non muslim tapi jangan tak tau aku jugak puasa..Aahaksss..Sejak tahun lalu aku dah belajaq puasa.So far,aku rasa seronok bila berpuasa.Kadang-kadang tu pukul 2 atau 3 perut aku dah berkokok nak mintak isi tapi aku selalu habaq kat diri sendiri untuk "sabar".Hahaha..

Jadi,di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat menunaikan ibadah puasa kawan-kawan.Puasa jangan tak puasa..Ahakssss


CPUV KE 7 DARI NUFFNANG | RHB LIFESTYLE APP

NUFFNANG 6/17/2015 01:40:00 PM
Hai Readers..


Berjumpa kembali !!!Yeahhh..Aku dapat lagi CPUV dari Mr Nuffnang dan CPUV kali ini Rhb Lifestyle App..Hew..hew..tak sangkah dapat 6 CPUV sekaligus dan semuanya dalam status On Going..

Terima kasih Nuffnang.Terima kasih pengunjung dan terima kasih kepada para pengiklan..

NUFFNANG CPUV KE 6 | PERFECTO POPCORN LAUNCH

NUFFNANG 6/17/2015 01:08:00 PM

Hai Dreamers..


Syukur..Walaupun blog aku sunyi sejak kebelakangan ini namun Encik Nuffnang tetap berbaik hati bagi aku CPUV..Owh yess..Terima kasih Nuffnang..

Terima kasih readers..Terima kasih para pengiklan..Iklan la lama2 ye..Ehekk..

Jalan Jalan Carik Makan

Jalan2 6/09/2015 08:14:00 PM
Hai Dreamersssss..

Hari ini cuti setelah 1 minggu bekerja tanpa cuti..Fuhhh!!Penat dohhhhh..1 minggu kerja night syift amat menyeksakan.Lebih-lebih lagi bila bekerja selama 12 jam sehari.Hurmmmmm

Tapi penat tu hilang serta merta bila seharian hari ini asyik jalan-jalan kat shopping mall..Kihkih..Ala..aku jalan-jalan je pun,bukannya beli apa-apa.Ini semua kerana aku harus berjimat cermat sebab next weeks aku fly balik sabah..Yeahhhhhhh..

Aku p jalan-jalan kat pacific mall beli facial wash je then balik..Kah !!!!


Dah letih jalan2 aku ajak la kak dan adik aku p makan kat kadai Mak Teh & Anak-Anak..Fuhhh!!Hujan2 pekna Bihun Sup Memang awsome..Haha..




Nahhh..sedap weiii Makanan ne..Murah2 je..Tak rugi p makan kat tempat ne.. *Wink*








Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Bloglist 6/09/2015 01:57:00 AM

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Pencarian bloglist bagi bulan Julai-Ogos 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 Jun 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.58 malam. Semua dijemput untuk sertai segmen mudah ini. 

Syarat-syaratnya : 

1. Follow blog CNAdd To Circle G+CikguNorazimah dan Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN"  

3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mei-Jun dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Julai 2015.


SENARAI PESERTA


Kredit untuk Kak Mialiana

Baju Muslimah

Segmen "ALL ABOUT THE SONGS" by BAJUWARNACOKLAT

Exist 6/08/2015 06:19:00 AM
Hai Dreamers...
                                                    
 http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-all-about-songs-by.html

1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?
1.Lagu Bunga-Bunga Cinta By Misha Omar!!Alahai..lagu tu fovrite kami geng aku kot.Lagu tu banyak kenangan pahit dan manis untuk kawan aku.Aku masih ingat lagi masa aku tingkataan 2 tengah syok2 nyanyi lagu tu dengan kawan aku sambil ketawa macam pontianak tiba-tiba ada seorang cikgu datang,lepastu cikgu tu tanya kat kami "Siapa yang bising2 menyanyi sambil ketawa macam pontianak" ?Pelajar yang lain semua tunjuk kat kami 1 geng ,ape lagi kena denda la.Malu woiii..Angkat kerusi sambil pusing bangunan sekolah..kahkah..Kenangan manis bila kawan aku yang seorang join pertandingan menyanyi dan kawan aku tu nynyi lagu ni tak sangkah pulak boleh menang.Tapi aku memang dah agak dia akan menang sebab suara dia sedap..
2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.
       2.Lagu yang asal aku dengar je mesti aku sedih gila-gila adalah Tuhan Jagakan Dia dan Ku Ingin Kamu By Romance Band.Alahhh..Asal aku dengar je lagu ne automatik aku teringat kat someone.Hurmmm.Lagu Ku Ingin Kamu tu dia bagi kat aku masa mula-mula nak ngorat aku.Alaa..dulu aku kan jual mahal sikit kat dia tapi lama-lama aku tersangkut jugak kat dia.Bak kata orang malu-malu tapi mau.Hahaha..Lagu Tuhan Jagakan Dia Pula Dia bagi kat aku disebabkan aku dan dia berjauhan jadi,dia bagi la aku lagu Tuhan Jagakan dia.Dia cakap kat aku "disebabkan kita jauh saya nak bagi lagu ne kat awak.Saya harap awak jaga diri baik-baik walaupun kita berjauhan.Saya janji saya akan setia kat awak dan saya harap awak pun setia dengan saya".Tapi tu semua dulu sekarang it's over..Sokey..Thats my fault but i still miss him..Cehhhh..

 3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!
3.Tak ada pun lagu lagu yang boleh buat aku bangkit sebabnya bila aku aku nak bangkit or move on aku selalu pesan pada diri sendiri sahaja bahawa aku kuat dan aku yakin aku boleh move on..Chilaxxx..

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asramaa tu.
4.Lagu Untukmu Ibu By Exist.Dengar lagu ni kompem aku menangis.Kalau p kereoke aku nyanyi lagu ni sambil jatuh air mata.Adehhh..Mama semoga mama cepat sembuh.Lagu Ama Om Apa ( Lagu ni dinyanyiakn dalam bahasa sabah sebab tu tak ramai orang semananjung yang tau lagu ni) pun buat aku menagis tak berlagu..sedihh oke..

5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.
 5.Lagu Skyscraper By Demi Lovato.Lirik lagu ni betu-betul buat aku tersentuh.Lagu yang mengisahkan percaya pada diri sendiri dan ketabahan.Sama seperti keadaan aku sekarang.Aku kena percaya pada diri dan dalam masa yang sama aku juga harus kuat untuk menempuh dugaan yang melanda keluarga aku.Tapi,aku percaya ada hikmah.Keep clam and stay strong..
 6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahahh
6.Aku nak sangat nyanyi lagu Biarkanlah By Drama Band kat Mr H tapi dia cakap tak payah sebab dia kata suara aku tak sedap ..Cehhh..Jahat kot..Suara aku sedap juga tapi bila orang lain yang dengar suara aku jadi tak sedap pulak.Kenapa aku pun tak taau..hahaha


7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.
7.Adohaiiii..Suara aku tak sedap so aku tak mau  nyanyi la..Maluuuu..Kahkah..Tapi awak yang nyanyi kat saya boleh?Saya tau suara awak sedap sebab tu awak buat segmen ne kan..Hahahaha

Mini Giveaway By Nuha

6/06/2015 04:26:00 AM


Hai Dreamers..



Meh ramai-ramai join GA ni.

5 pemenang bertuah bertuah akan dipilih secara rawak.Tarikh tutup penyertaan 7 Jun 2015.

Jemput join semua rakan blogger.

P/S : Klik banner untuk join..

6 Tahun Bekerja Dalam Bidang Perhotelan

6/03/2015 11:12:00 PM
Hai Dreamers..

Tanpa sedar rupanya dah 6 tahun aku bekerja dalam bidang perhotelan.Fuhhh!!Dari aku tak cukup umur lagi sampai la aku dah besaq kedabak.Hihi..Dahsyat..Masa mula2 masuk dalam bidang perhotelan aku baru nak habis umur 17 tahun dan sekarang aku dah 22 tahun 3 bulan..Alahaii..Rupanya aku membesar di sini je..Ahakzzzz.

Aku seronok bekerja dalam bidang perhotelan tapi tu la dapat bos yang kedekut dan pilih kasih memang makan hati la.Aku yang dah lama kerja kat sini gaji tak naik-naik.Orang lain dah naik..Alasannya,sebab aku buat kerja ada yang tak betul..hurmmm..Whatever la..Don't care.Janji gaji aku dibayar setiap bulan sudah la.

Selama beberapa tahun aku bekerja di bidang perhotelan banyak pengalaman dan kenangan yang aku dapat.Aku juga banyak belajar untuk sabar.Aku belajar bersabar untuk melayan macam2 karenah pelanggan yang kadang menyakitkan hati,kadang  berlagak,dan macam2 lagi la.Kadang aku terpaksa bayar bilik pelanggan yang lari la apa la..Adusss..Hujung bulan memang menangis tak berlagu la..Hikhik

Pegalaman pahit yang tidak pernah aku lupakan adalah bila ada seorang pelanggan tu meninggal dalam bilik..Fuhhhh!!Yang mampu aku lakukan hanya diam sebab takut la..Kiki..Tapi nasib baik masa tu aku kerja pagi dan aku tak takut sangat tapi bila sampai rumah aku ikut kawan aku tidur dalam bilik dia..hahaha.Terlalu banyak kenangan pahit yang aku lalui berbanding kenangan manis sepanjang kerja dalam bidang perhotelan.
Aku tak pernah terfikir pun aku akan kerja dalam bidan perhotelan tapi tu la akn.Manusia hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan.

JANGAN LAMA-LAMA

6/02/2015 09:34:00 PM
Hai Dreamers..
CEPAT KAWIN
Alahai..Night syift pulak..Hurmmmm..Malas sebenarnya aku nak kerja malam.Tapi terpaksa kerana ini dah memang kerja aku.Aku sedih juga kalau aku kerja syift malam tapi nak buat macam mana.Kadang aku nak je berhenti kerja kat sini tapi aku tak aku nak kerja apa lepas ini.Ikutkan hati aku memang teringin nak kerja kat butik pengantin atau butik pakaian.Kalau ada siapa2 nak carik pekerja untuk butik pengantin or pakaian ambik aku kerja ye tapi kawasan penang je la..ehekkkkkk..Adoiiii..Buat2 sedih pulak aku ni..hahahaha..
Ish..ishhh..Gedik!!K tak mau gedik2..Sebenarnya kan aku memang betul-betul sedih.Kenapa ?Macam ni..Kemarin kan kebetulan aku cuti dan Mr H juga cuti so kami decide nak g rumah Tok  Mak kat kedah sebab ayah Mr H cakap Tok asyik dok tanya pasai aku.Kesian pulak kan..
Sampai je rumah Tok,Tok dah senyum2..Suk la tu.Ahakzzzz..Tak Mak Mr H ni dah berusia sangat tapi tetap kuat.Apa rashianya aku pun tak tau.Dulu,masa mula2 ikut Mr H g rumah tok dia takut jugak la sampai nak terkencing lebih2 lagi bila Mr H bagitau aku yang dulu abang sepupu Mr H pun bawak awek dia yang orang indon tu g jumpa Tok dia,tapi Mr H cakap Tok dia tak suka.Bila Mr H dah cakap macam tu aku pun dah takut.Ye la..Awek abang sepupu dia yang dah beragama islam Tok dia tak suka ape lagi aku yang bukan islam.Maunya aku kena halau..Hurmmm..
Adoiiii..Banyak cakap pulak aku ni.*Tsssk*..Dah sembang2 banyak sedar tak sedar dah pukul 6 petang dan itu bererti kami harus balik sebab nak g joging lagi..Ehekkk..Masa nak salam tangan tu tiba-tiba Tok bisik kat aku "Bila lagi.Jangan lama-lama.Nanti Tok tak sempat tengok"..Alahaiii..Sebak siot.. Aku pun dah tak tau nak jawab ape kecuali " Erhhh..nanti2 la Tok Mak..Tahun depan ke ?"..Dah cakap macam tu baru aku sedar apa yang aku cakap "Whatt!!Tahun depan..Kau ne nak carik mati mimi..Hahaha.."..Ishhhh..
Tu la kan.Bak kata orang berfikir sebelum bercakap.Jangan cakap jika tak mampu tunaikannya..Tapi aku harap sangat aku mampu tunaikan apa yang aku cakap kat Tok..Doakan aku ye.. *Peach *



Pemenang 1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

GIVEAWAY 6/02/2015 12:40:00 PM
Hai Dremers..


Pertama sekali Mimi nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada semua peserta.Terima kasih di atas sokongan yang di berikan..

Mimi nak ucapkan tahniah kepada pemenang dan yang tak menang jangan sedih-sedih tau.Lain kali kita buat lagi..ehekkk..

Sebelum itu boleh check no peserta di SINI ..

Pemenang pertama

Displaying CYMERA_20150602_120446.jpg


Pemenang kedua

Displaying CYMERA_20150602_120511.jpg 



Peserta yang akan dapat 2 helai wide shawl ialah :

  1. AinAthirah Anuar
  2. Yang Baik
  3. bb_nona

Semua pemenang Whatsapp details di sini ye 0134980539..
Nama :
Alamat :
Tel :


Sila bagi details sebelum 5/06.Jika pada tarikh tu Mimi tak dapat details lagi maka hadiah akan di berikan pada peserta yang lain.Terima kasih dan Tahniah semua..

CPUV Dari Nuffnang Ke 5 : Cool Tea Product Awarean

CPUV 6/01/2015 01:33:00 PM
Hai Dreamers..


Syukur..Awal.june dah dapat 2 CPUV sakaligus dari Mr Nuffnang..Memang tak sangkah betul la kn..Ehekkk

CPUV kali ini dari Cool Tea Product Awaren..Dengan adanya CPUV ne buatkan aku bertambah untuk lebih rajin lagi update entry..

Well,Terima kasih semua :-)



CPUV Dari Nuffnang Ke 4 : Glico Pocky

CPUV 6/01/2015 01:05:00 PM
Hai Dreamers..




Hai Dreamers..

Eeeeeeee..Awal June dah dapat COUV dari Nuffnang.CPUV kali ini daripada Glico Pocky..Syukur..Murah reziki..


Apapun,terima kasih Nuffnang,terima kasih Nuffnangers.Terima kasih dreamers..



1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

GIVEAWAY 6/01/2015 12:00:00 AM
                                                                     [ STICKY POST ]


GA TAMAT !!

                                                           

Hari ini aku lancarkan GIVEAWAY pertama untuk Blog Princess Mimi.
                                                                       Yeyehahhh.
Hopefully keorang support GA pertama aku ni ye..Hikhik..Meh join ramai-ramai..
                                                                    Bagi meriah sikit..




                                                           Syarat-syarat penyertaan :

                     1: Buat entry bertajuk 1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi dan linkkan ke entry ini

                     2: Copy banner GA dan letakkan di dalam entry ini.

                     3: Follow  Blog (SINI )  Instagram ( SINI )

                     4: Like Fanpage ( SINI ) ( SINI )

                     5: Copykan url entry dan letakkn di ruang komen di bawah.

Optional :Tag 2 orang blogger keorang dan pastikan dieorg tau.

2 Orang pemenang bertuaah yang di cari dan 3 orang akan menerima hadiah saguhati.
Hadiah saguhati akan menerima wideshawl 2 helai setiap seorang!!

UNTUK PEMENANG NO 1

UNTUK PEMENANG NO 2


Pemilihan pemenang 100% Random.org manakalah untuk saguhati akan di pilih oleh penganjur ( Oleh Mimi sendiri )


GA ini akan tamat pada 31 / 05/ 11.59 pm

GOOD LUCK SEMUA DAN DO SUPPORT ME.THANKSSSSS...



                                                                   Senarai Peserta

Advertise

Mimi Story