Pindah Rumah Sewa Baru

2/22/2016 10:33:00 AM

Pindah Rumah Sewa Baru | Hai dreamers.Lama betul Mimi menyepi kan.Kesian blog Mimi ni,selalu je di abaikan.Harap dia tak merajuk lah tapi keorang semua merajuk tak?Ahaha..Jangan la merajuk woiii hilang comel tu nanti.Wkwkwmw.Mimi sebenarnya bukan menyepi tapi idea untuk update blog selalu hilang ke laut.Tambahan pula,Mimi agak sibuk beberapa hari ini.Tu la akibatnya bila suka buat kerja last minit.Siapa suka buat kerja last minit tu kita geng!
Hari rabu nanti Mimi dah nak pindah rumah.Yeahhhh !Pindah rumah lagi.Pindah rumah memang seronok tapi bila kau kemas barang pada saat akhir sekit kepala.Macam Mimi hari rabu dah nak pindah tapi banyak lagi barang-barang yang tak di kemas.Sebagai contoh baju.Hahahaha..Mimi ingatkan nanti sumbat je dalam kotak then dah pindah barulah kemas.Yess!Good idea kak aku cakap.*Tskk*
Hampir 10 tahun Mimi berhijrah kat penang ini kali ke sepuluh juga Mimi pindah-pindah rumah.Hehehe.Biasanya,Mimi akan pindah selepas 1 tahun tapi paling lama Mimi duduk 1 rumah tu 2 tahun je.Salah satu sebab kenapa Mimi suka pindah-pindah ialah paip air bocor atau bila Mimi dah bosan tinggal kat rumah tu.Tapi kali ini pindah rumah sebab Mimi tak tahan dengan housemate Mimi yang seorang tu.Banyak cakap woiii !Entah la.Sekarang bila dia tau Mimi dah nak pindah hurmmm mula la buat muka macam taik then mula la buat status yang bukan-bukan kat facebook Erghhhh!Lantak dia la kan.Janji aku bahagia..
Rumah sewa yang baru ni so far ok la.Bilik semu besar dan dalam setiap bilik dah tersedia kipas syiling dan aircond tapi di larang buka aircond kang bil lampu mahal wooo..Tak sanggup bayar!Dapur pun dah ada cabinet dan peti sejuk pun dah ada.Sebulan bayar Rm500 dan kami 3 orang adik beradik kiranya seorang sebulan bayar 200 termasuk air dan lampu tapi internet tak ada.Uhukkk!Nanti ada bajet sikit boleh la pasang internet.Nak pasang selepas pindah botak kepala.Nak pakai duit lagi untuk balik sabah bulan 3 nanti.Ohhh ya..Biasa orang tu bagi sewa sebulan Rm550 tapi memandangkan tuan rumah tu kawan bos dapat la discount sikit.Kiki..

Haaa..Mesti keorang teringin nak tengok kan?Kahhh !Nanti Mimi update lain ye..Byee !

You Might Also Like

3 Motivation

  1. waa. serius, nak tengok next entry dan rumah sewa baru mimi :)
    nanti update tau. oh. nak balik sabah erk? hehe.

    ReplyDelete
  2. hai mimi, ain tag mimi dkt http://theathra.blogspot.my/2016/03/5-things-i-hate-most.html. heheh sorrryyy

    ReplyDelete
  3. teringat kat kwn zizie.. dia pun pindah rumah sebab banyak cakap sgt sampai dia naik rimas tak boleh buat kerja.. kekeke... untung la rumah sewa ada air cond. kalorasa dh panas sgt, boleh la psg sejam dua untuk cool down..

    ReplyDelete

Advertise

Mimi Story