KENCING TIDAK LAWAS

7/27/2015 06:48:00 AM

Hai Dreamers..

Baca tajuk je mesti keorang dah ngeri kan ?Wehhh.Kencing tak lawas itu adalah mimpi buruk bagi aku.Hanya orang yang pernah kena je dapat rasa macam mana sengsaranya bila kencing tak lawas.Sebenarnya sebelum ni pun aku dah pernah alami hal ini tapi tak sangkah pulak kali ini aku kena lagi..Wehhhhhhh..Nak tidur pun tak boleh sebab sikit-sikit rasa nak terkencing.Bila pergi kencing sikit je keluaq.Pastu pedih weh.Aku rass macam nak nangis je dalam jamban.

Walaupon takde lah sakit macam period pain tapi tetap sakit tau.Sekurang2nya period pain aku boleh tahan lagi kesakitannya sebab setiap bulan aku rasa tapi kalau sakit sebab kencing tak lawas sendiri fikir la macam mana sengsaranya.
At least kalau kena period pain tu kau boleh la makan ubat, minum susu, tuam perut dengan benda panas pastu tido.
tapi kencing tak lawas ni nak tido pon terganggu.kalau tengah tido dia rasa nak terkencing boleh ke taknak bangun?
pulak tu sakit kat bahagian ehem ehem kau. bahagian paling sensitif.
paham2 je lah kan.

Dulu masa kena kencing tak lawas aku pernah g jumpa doktor.Lepas tu bila aku bagitau kat doktor tu boleh pulak doktor tu buat muka macam dia pulak yang rasa kesakitan tu macam mana..hahaha..Doktor tu siap cakap "ayoyo..betul ka ?Pedih la ..Boleh tahan ka"..Kalau aku boleh tahan hari--hari kena pun tak apa..kiki

Aku dah try carik kat google punca kencing tak lawas dan punca yang sangat ketara bagi aku pertama adalah kurang minum air putih.Yaa..beberapa hari ini aku kurang minum air tak sangkah pulak hari ini aku kena.Cehhh!!Kedua sebab tahan kencing.Aku memang suka tahan kencing..Kencing dah nak terkeluaq baru aku cepat-cepat lari g jamban..hahaha..Padan muka..Kan dah kena..

Persoalannya di sini macam mana nak atasi kencing tak lawas ne ?Selain g jumpa doktor ada tak cara rawatan tradisional yang paling simple tapi mujarab ?Haha..

Ok baiiii..

You Might Also Like

2 Motivation

  1. PC pernah juga kena kencing tak lawas ni. . atau yang ada panggil kencing kotor. . cuba amalkan minum air kelapa muda..atau rebus beras bali..minum airnya berulang kali..

    ReplyDelete
  2. jalan2 kat sini :)
    http://muslimahsejati96.blogspot.com

    ReplyDelete

Advertise

Mimi Story