TIPS | 5 CARA LUPAKAN BEKAS KEKASIH

Cinta 5/31/2015 10:30:00 AM
HaI Dreamers..




Manusia dan cinta memang tidak dapat dipisahkan.Mencintai dan dicintai tu adalah perkara yang paling indah dalam hidup.Namun,tidak selamanya indah kerana ada ketikanya cinta akan pergi dari hidup untuk seketika.Saat cinta pergi kita akan merasa hidup tiada ertinya.Terasa terlalu sukar untuk "Move On".Jadi,di sini ada beberapa tips untuk di cuba.

1:Berhenti Mengasihani Diri Sendiri
Rasa kecewa,marah dan sakit hati kerana putus cinta selalu buat kita merasa punya alasan untuk mengasihani diri sendiri.Padahal,sejak awal kamu sudah tahu bahawa ketika kamu memberanikan diri untuk jatuh cinta maka kamu juga harus berani untuk merasa patah hati.Kamu punya hak untuk menvintai dia, tapi dia juga punya hak  yang sama untuk mencintai orang lain.Kamu harus berhenti mengasihani  diri sendiri dan berbesar hati membiarkan dia bersama orang yang dicintainya.

2 :Kembali Belajar Untuk Mencintai Diri Sendiri
Saat kehilangan sesuatu,ada baiknya untuk kamu mengingati bagaimana hidup kamu dulu saat masa sendiri.Mungkim kamu tidak sebahagia bersama dia,tapi jangan lupa fakta bahawa  saat itu kamu baik-baik sahaja.Mungkin kehilangan dia menyisakan tempat kosong di hati kamu,tapi bukan bererti duniamu akan berhenti.Cubalah untuk belajar mencintai diri kamu.Percayalah,sekiranya kamu dulu baik-baik saja tanpa dia,itu bermakna kamu juga akan baik-baik saja sekarang.

3: Singkirkan Semua Hal Yang Mengingatkan Kamu Tentang Dia
Singkirkan dia dari hidup kamu.Tidak ada gunanya kamu menyompan barang-barang yang hanya mengingatkan kamu tentang dia.Sebaiknya,kamu mulai buang semua barang yang pernah dia kasi dulu.Percayalah,dengan terus hidup bersama kenangan tentangnya tidak akan buat kamu merasa baik.


4:Jangan Terus Berharap Dengan Alasan " Kami Hanya Kawan"
Adakah kamu yakin bahawa kamu sudah mengangap dia sebagai kawan ?
Berhentilah membohongi diri sendiri.Kerana itu hanya akan membuat kamu terpuruk kamu lebih jauh.Mungkin suatu hari nanti kami boleh mengangap dia sebagai kawan.Tapi itu mungkin nanti dan bukan sekarang.


5:Ingat.Jodoh Kamu Yang Sebenarnya Masih Menunggu Di Luar Sana
Kamu akan bertemu orang baru.Saat kamu rasa sudah boleh lupakan bekas kekasih,jangan takut  untuk mulai hubungan baru.Jangan biarkan pengalaman patah hati yang pernah kamu rasakan membuat kamu jauh dari kebahagiaan.Jika bekas kekasih kamu bukanlah yang ditakdirkan untuk kamu,maka jodoh kamu yang sebenar masih menunggu di luar sana.


Ada banyak cara yang boleh dilakukan untuk “MoveOn” dan untuk benar-benar boleh bangkit maka semuanya itu  dimuhairslai dari NIAT!!!





Review : Clean & Clear Oil Control Film

Beauty 5/30/2015 11:36:00 AM
Hai Dremers..


Kerja tapi menyempat lagi update blog.Kahkah..Ini semua dinamakn curi tulang.Ohhh..Yake ?*Tskkkkk*

First time aku review produk dalam blog aku ini.Dan,semua info yang aku tulis semuanya hasil pandangan aku sendiri k..Let's get to the point.. *Blur*


Kecik je kan..Comel..Senang untuk dibawah
ke mana.Easy to carry on.


Bagi pemilik kulit berminyak sudah pasti tidak asing baginya lagi yang namanya kertas minyak,oil control film atau face paper.Iye kan ?Kerana itu semua senjata buat mereka yang mengalami oily skin.Jadi,untuk membuat agar wajah yang berminyak dapat di atasi dan juga buat muka tak kelihatakn kusam  aku sangat-sangat recommend keorang mencuba Clean & Clear Oil Control Film.

1 Kotak ada 60 Sheets.Jimat dan murah °_°


Aku dah pakai selama seminggu so far aku puas hati dengan hasilnya.Time kerja skin aku memang oily.Aku selalu ambik sekeping then dap-dap kat muka aku hasilnya.Euwehhhhh..Minyak.Boleh buat goreng ikan dah..Cehhh!!CnC Oil Control Film bukan sahaja menanggalkan minyak yang ada di muka malah ia sama sekali tidak menyumbat liang pori.

Bila dah dap2 kat muka yang berminayak
inilah hasilnya.EuwehhhMinyakkkk!!


Sebelum ni aku dah cuba beberapa produk tapi semuanya tidak buat aku jatuh cinta tapi CnC Oil Control Film ne dah buat aku jatuh cinta walaupun pada pertama  hari aku pakai. *Ngekkk*


Ratting : 5/5

Harga : Lupa dah ( Aku beli kat watsons)

Love :Best Pakai.Muka aku always nampak fresh bila pakai..

Hate : Nothing

Repurchase? : Yesss..Of course,absolutely Yess °_°










Senarai Peserta 1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

5/28/2015 04:50:00 PM
Hai Cinta...


Alahai..dah last minit baru nak update senarai pesarta..Sorry guysss..Penyakit malas menyerang diriku ini..Hoho..Tipu..

Lagi 2 hari GA ini bakal tamat.Dikesempatan ini aku nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada semua peserta.Terima kasih kerana sudi join GA dan memeriahkan GA ini.

Senarai peserta di bawah ini ye.Kalau penyertaan keorang tak ada sila inform..Tq..

  1. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  2. http://syazrim.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  3. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  4. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  5. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  6. http://imamimoth.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  7. http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mim.html?m=1
  8. http://belongtomee.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  9. http://nonasani.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  10. http://adna2029.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  11. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  12. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  13. http://babykokbeng.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  14. http://www.azhafizah.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  15. http://cikhudahassan.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  16. http://afidahazmi88.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html ( Tiada Entry )
  17. http://mrsyatie.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  18. http://norehan97.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  19. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  20. http://porthadiah.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  21. http://umikasum.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  22. http://farahanahkawi93.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  23. http://jombercontest.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  24. http://theieraziera.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  25. http://www.mamaniza.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  26. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  27. http://theathra.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  28. http://yangbaik.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  29. http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  30. http://bellangekkk.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  31. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  32. http://jarikecilmenaip.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  33. http://ombakbergigis.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  34. http://thesoutheastasiangirl.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  35. http://cikdelimamerah.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  36. http://www.akifimtiyaz.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  37. http://sirapvanilla.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  38. http://pinky-lynn.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  39. http://www.shuhaidakabdy.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  40. http://cikash.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  41. http://farraanuar.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  42. http://fiqahhamed.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  43. http://cikcandysour.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html
  44. http://fakmal0.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-pess-mimi.html
P/S ; Senerai pesarta akan diupdate dari masa ke semasa..


Blogger Area Media Expert (Advertorial Murah)

5/28/2015 10:47:00 AM

Hai Dreamers..


Syukur..Hari ini dengan rasminya aku sah menjadi ahli Blogger Area. *Wink*
Aku pun baru nak berjinak dalam aktiviti Advatorial ni.Mohon tunjuk ajar ye. *Tskkkkk*

Apa yang dimaksudkan dengan B.A.M.E ?
1: B.A.M.E atau di kenali sebagaiBlogger Area Media Expert ( B.A.M.E ) adalah satu platform online / offline untuk seseorang perniaga memperkenalkan produk mereka kepada pelanggan baru atau lama melalui konsep advertorial.

2: B.A.M.E ini diwujudkan oleg Tuan BloggerArea yang ingin membantu blogger2 baru,malah blogger2 lama yang tidak berpeluang sebelum ini kerana faktor advatorial yang mahal.

3: Di sini anda akan dapat beriklan dengan kadar bayaran yang murah dan mudah untuk diuruskan.


Apa itu konsep advertorial ?Contoh?
 Advertorial=Advertising + Editor ( Pengiklanan dalam bentuk editorial).Kita dapat melihat syarikat besar menggunakan servis ini sebagai medium mendekati pelanggan dengan menganjuran event dan pelbagai aktiviti disamping memberi bayaran kepada blogger berkenaan.

Kenapa perlu beriklan dengan B.A.M.E ?
1: Murah sangat.Bukan Rm300,bukan Rm200 tapi hanya RmXX.

2: Murah sangat.Beri Input dan Tajuk.

3: Menarik.10 blogger sedia membantu perniagaan anda.

Tercetusnya idea Pay Per Post ini adalah kerana Tuan Blogger Area selalu mendapat aduan bahawa kos pengiklanan di sesetengah blog amatlah tinggi dan kadangkala tidak masuk akal. Maka Blogger Area yang memiliki lebih daripada 10 ribu orang blogger aktif menubuhkan B.A.M.E untuk menawarkan pengiklanan yang jauh lebih murah, berpatutan serta berkualiti. Mengikut kajian, sesebuah produk baru perlu mendapat pendedahan advertorial lebih kurang 5 hingga 10 untuk mendapat hebahan yang secukupnya.

Berminat untuk beriklan dengan harga terendah?


Cuti Lagi.Harap-Harap Di Luluskan

5/26/2015 03:53:00 PM
Hai Cinta *Sambil Lambai Tangan*



Kemarin aku saja2 isi form cuti untuk bulan 6.Tak tau dapat ke tak..Tapi aku berharap sangat agar cuti aku di luluskan.Aku cuti nak balik sabah..Yeahhhhh..

Tahun ni sahaja dah 2 kali aku balik.Ye la mak aku sakit..Aku kena la selalu balik.Tapi tu la..Aku tak tau manager aku luluskan ke tak untuk kali ini.Tapi aku yakin mesti manager luluskan..Kikiki *Confident sangat*

P/S:Agaknya cuti ni diluluskan kot.Kerana ini kan Unpaid Leave.. *Wink*

Cuti tahunan simpan.Hujung tahun baru pakai.Boleh balik kampung lagi..Huhu






5 FACTS ABOUT ME

5/24/2015 09:06:00 PM

5 Facts About Me

1:Nama sebenar Mimi Rheem.Di lahirkan pada 16 Feb 1993.Aku anak ke 4 daripada 10 orang adik beradik tapi sejak kakak aku yang no 3 meninggal aku turun pangkat jadi anak ke 3..Hikhik.Aku di lahirkan dari sebuah keluarga yang sederhana.Masa kecil,mak aku cakap aku selalu keluar masuk hospital kerana aku ada penyakit sawan.Bahkan,mak cakap dulu aku hampir mati gara-gara penyakit sawan tapi syukur aku masih mampu bernafas hingga ke saat ini.Amin..

2:Aku hanya belajar sehingga Tingkatan 2 sahaja!!Percaya ke tidak tu terpulang.Aku berhenti sekolah masa form 2 sebab aku ikut kakak sepupu aku kerja di penang.Tapi walaupun tingkatan 2 aku dah berhenti sekolah tidak bermakna aku harus berhenti di sini right ?Bila umur aku menginjak ke 18 tahun aku ambil SPM persendirian di Smk Batu Kawan P.Pinang.Semua urusan aku yang urus sendiri tanpa bantuan siapa2.Hebat right ? :-) Bila keputusan keluar aku tetap bersyukur kerana walaupun sudah lama aku meninggalkan alam persekolahan tapi keputusan SPM aku memuaskan kecuali Maths..Opsssss..

3:Aku mula bekerja pada umur 13 tahun !!Mula2 datang ke penang aku bekerja sebagai pelayan di sebuah restoran tapi tidak lama daripada tu aku berhenti dan kerja di sebuah kilang.Oleh sebab ekonomi merosot aku berhenti kerja dan aku bekerja lagi di sebuah restoran.Pada tahun 2010 aku berhenti di restoran dan aku bekerja di hotel di mana tempat kerja kawan baik aku jugak.Sedar tak sedar dah hampir 6 tahun aku bekerja di sini !!Yeahhh..

4:Aku pernah di ragut sebanyak 2 kali.uhuk!!Pertama kali aku di ragut masa jalan seorang.Dan yang paling kelakar bila dah di ragut tu aku dah tak fikir apa kecuali kunci rumah.Kedua kali masa di atas moto.Tapi kadua kali tau tak menjadi sebab bag yang aku bawak aku pegang kuat2.Yang bestnya kawan aku yang bawak motor tu tak sedar pun.Winkkkk

5:Ramai orang berfikir  aku cinta tapi sebenarnya aku bukan cina la.Aku pun tak tau kenapa mereka berfikir seperti itu,mungkin sebab mata aku sepet macam cina kot.Hahaha.Aku asli orang sabah dan berbangsa kadazan dusun.Tak ada mix apa2.Tapi bila orang tanya aku "U orang apa ?" aku akan jawab "Melayu"..Jawapan yang simple right..Wink.

CPUV KE 1 DARI NUFFNANG | MCDONALD'S FAMILY { PC }

CPUV 5/23/2015 12:44:00 PM
                                                                         Hai cinta..

Displaying CYMERA_20150523_124419.jpg

Syukur..Setelah lama menanti hari ini  akhirnya blog aku yang tak seberapaa ini dapat CPUV dari Nuffnang !!Semuanya dalam status On Going.

Walaupun lama baru dapat tapi aku tetap bersyukur..Terima kasih Nuffnang !!

Terima kasih semua kerana support blog aku ni..ehek..

Wooo..Mcd lagi tu.Makanan kseukaan aku..Winksss..

SEMOGA MAMA CEPAT SEMBUH !

5/22/2015 08:22:00 PM

Sejak dua manjak ne fikiran aku serabut sangat.Sampaikan aku rasa aku dah tak mampu untuk berfikir.Banyak perkara yang perlu aku fikirkan terutama sekali menganai mak aku.Kak aku cakap keadaan mak aku bertambah teruk.Sekarang ni kami sekeluarga hanya mampu pasrah je.

Dulu mak aku sihat je tapi sejak 3 tahun yang lepas mak aku mulai sakit.Yang kami tau mak aku sakit tinggi darah dan gastrik je.Tapi yang peliknya keadaan mak aku makin menjadi jadi walaupun  doktor cakap darah tinggi dan gastrik mak aku stabil.Kami langsung tak tau kenapa mak aku jadi macam tu.

Sampaikan suatu hari tu kami tengok kaki dan tangan mak aku bengkak.Kami memang tak syak apa2.Then 1 hari tu abang aku bawa mak aku g berubat kat orang pandai dan ya Tuhan,aku hanya mampu terdiam bila orang tu cakap mak aku kena buatan orang.Aku memang tak percaya tapi setiap kali kami bawak mak g berubat kat orang pandai , semua cakap benda yang sama.

Dan lusa,abang aku bawak mak aku g brubat lagi.Menurut kata abang aku orang pandai tu cakap lusa dia nak pulangkan balik benda yang di hantar kat mak aku.Kami adik beradik memang tak mau pulangkan balik tapi sekiranya hanya dengan cara tu je mak aku boleh sembuh kami terpaksa.

Aku tak sangkah masih ada lagi orang sejahat tu di zaman sekarang.Tak takut dengan balasan Tuhan ke ?Tak takut dengan karma ke ?Arhhh..Biaq la..Aku cuma harap mak aku cepat sembuh kerana 3 tahun bukan waktu yang singkat untuk mak aku tanggung semua kesakitan.

Doakan mak aku agar cepat sembuh ye.Doakan jugak agar semua urusan untuk hari lusa akan berjalan dengan lancar.Amin..

OPSS!!BISUL LAGI !

5/22/2015 05:12:00 PM
Hello My Beautiesssss..
BISUL


Petang-petang makan rojak memang mantap..Tapi lagi mantap bila sakit perut..Hahaha..Aku gurau..Hurmmmm..

Jom kita balik ke topik asal..Siapa pernah kena bisul ?Sakit tak ?Apa yang u guys akan buat ?Ehekzxxxxx..

Sebenarnya kan , aku just nak inform tahun ni dah 3 kali aku kena bisul..Sakit woiiiii .Kawan serumah aku pun kena..hahaha..Tapi bisul dia dah nk sembuh.Bisul aku pulak yang ketiga ni baru nak jadi .Ishhhhhh..

Bisul pertama aku pada bulan 1.Entah la kenapa la bisul tu duduk kat peha aku.Sakit wokey..Nak pakai seluaq kena hati kalu tak menangis la kau sampai tahun depan..Kikiki

Bisul kedua pada bulan tiga aku kat ( Kes senstive.Tak boleh bagitau) Kahkah..Pelik!!Banyak-banyak tempat awat la dia lepak kat nuh..ishhh.Benci aku.Kalau aku nk kerja pun tak selesa..

Bisul ketiga aku baru nak menjadik kat belakang.Nak tidoq tak boleh..Aku rasa macam nak bangun je then nangis kat bucu katil tapi kang housemate dengar pulak bunyi aku nangis.Takut depa tekejut beruk..Hahaha

Jadi kenapa aku selalu dapat bisul?Ape petua nak hilangkan bisul dengan cepat ?Paling lama bisul aku sembuh 2 minggu oiiii..lamanya.....Awat la tak sampai tahun depan je kan..


K Byeee..Tata..

" Promoter " Di Laman Social

5/21/2015 07:13:00 PM
Hai.Berjumpa lagi.



Kali ini aku bercerita menganai "Promoter" di laman social ?Haaa..peliknya..Ada ke "Promoter" di laman social ?

Jangan tak tau.Ramai pengguna laman social terutama budak-budak sekolah yang batak like atau lebih di kenali sebagai "BUDAK BATAK " yang suka sangat promote akaun rakan2 mereka yang lain.Annoying ok!!

Sebagai contoh instagram.Fuhhhh!!!Rata2 yang ada di new feeds akaun insta aku semua posts budak2 yang main promote!!Asal ada je new post mesti keluar gambaq dengan caption "Follow him la , follow her la dan bla..bla.bla..Kalau nak promote sehari 1 kali je aku boleh terima la tapi kalau banyak kali aku block je.Kahkah..

Kalau ye pun nak banyak followers tak payah la main promote2 bagai..Semak..Mula2 aku memang tak kesah sangat tapi lama kelamaan makin ramai pulak "promoter" yang tak bergaji buat kerja yang bagi aku sangat annoying.

Ada juga sesetengah followers aku di insta komen kat gambaq dengan ayat "Hai..tolong promote saya "..What !!!Hang ingat kerja aku promoter ke ?Fuhhh!!Macam tak ada kerja je kn..Ada juga yang ajak "Hai..jom promote ?..Ish..ishh..Baik aku makan boleh kenyang daripada promote orang batak..kahkah..

Jadi,sebolehnya jadi la pengguna yang bijak.Tak perlu buat kerja yang buat orang lain menyampah.Kalau kau suka style kau yang suka "promote" belum tentu orang lain suka.Maybe ade sesetangah daripada mereka yang rasa rimas kan..

Kenapa Kucing Suka Tidur Dalam Jamban ?

5/21/2015 05:27:00 PM
Hai Cinta...

Perkara yang aku nk cakap hari ini adalah menganai kucing aku yang seekor tu.Kucing aku 4 ekor tapi seekor ni perangai memang pelik habis.

Kucing ni aku namakan dia Leo .Kenapa Leo ?Sebab nama tu comel macam dia dan sangat sesuai untuk dia..Kahkah..

Ok!!Berbalik kepada tajuk dia atas ada tak siapa2 yang bela kucing ?Ada tak perangai pelik kucing keorang tu ?

Si Unyu2 Leo yang suka tido dalam jamban.Kadang terkejut tengok dia ada di belakang pintu..Erghhhh


Aku tak tau kenapa kucing aku yang bernama Leo tu suka sangat tidoq dalam jamban.Adik aku cakap " Mungkin dia rasa panas kot tu yang dia tidoq dalam jamban kerana kalau dia rasa panas dia boleh mandi sendiri"..Ehhh..pandai la..Si Leo ne takut air ok..


Si Unyu2 Kitty.Dah besaq dah.Masa aku ambik dia kecik je lagi..Ishhh..Comel dia tidoq..


Kucing2 aku yang 3 ekor tak ada pulak ikut jejak si Leo tu.Tapi 4 ekor kucing aku ni ada 1 perangai sama ja iaitu suka cakar2 sofa.Dah burak sofa kat rumah depa cakar..Adessss..

Si Unyu2 Nikki.Dia pernah hilang 2 hari..Adess..sedih..Tgk2 di hari ketiga dia p ketuk2 pintu tepi..Adesss.Balik jugak akhirnya.


Bila aku tanya kat adik aku, adik aku cakap "Ala..depa nak bersihkan kuku tu.jangan kacau".Kalau aku tanya kat kak aku pulak, kak aku cakap " depa nak asah kuku kot supaya jadi tajam,senang nak tangkap cicak".Hahaha.macam2 jawapan..

Si Unyu2 Gabi.Adik kepada si Nikki..Paling nakal..

SMALL GIFT FROM SOFU HASHIM

5/20/2015 01:25:00 PM


Ehemzzz..Aku tengah songeh seorang-seorang  kerana aku dapat gift yang comel sangat dari seorang blogger.Gift ne baru je sampai.Kebetulan aku tengah buka leptop terus update.Kahhh!!Nampak sangat excited kan..


Ehhh..Kenapa pulak aku dapat gift ?Yang masih panasaran boleh baca kisahnya di SINI..Terima kasih banyak-banyak kepada SOFU HASHIM kerana sudi bagi gift..Ehekkk..

Swetnyaaa..For U..Ehek..Masih berfikir nak letak kat mana..Huhu..

Alahai..Dapat nota cinta lagi..Akak ne mesti romantik kan..Ehekkk



Till End :-)







Saya Suka Lagu Ini

5/20/2015 11:25:00 AM
Hai Cinta :-)

Aummmmmm..Akhirnya setelah 1 minggu kerja syift malam hari ini aku bertukar ke syfit petang pulak. Wakwak..Best kerja petang..Aku boleh tidur lewat,boleh bangun lewat dan paling penting aku tak payah bangun pagi kerana aku alegik pada waktu pagi..Hahaha..ok..bohong je..Alasan..Aku malas ja bangun pagi..kikiki

Alrites semua aku cuma nak bagitau bahawa aku sejak keblakangan ini aku obses dengan lagu 3 buah lagu ini.Aku rasa  lagu ni biasa-biasa je tapi bila di amati syok pulak dengaq.Hari-hari aku layan lagu..Mandi ke,kerja ke aku asyik layan je lagu ni.Kadang-kadang aku nyanyi kuat-kuat..Yaaa..Walaupun orang cakap suara aku tak sedap tapi lantak la..Yang penting aku happy..kiki..

Lagu pertama Hantu Atau Buaya By Nana



Lagu Kedua Biarkanlah By Drama Band



Lagu Ketiga Bukan Hal Aku By Kakah Azaraff Ft Sleeq



Jom layan..Ehekkkk

NUFFNANGERS | TERIMA KASIH SEMUA PART 2

5/17/2015 08:04:00 PM
Hai semua..


Displaying CYMERA_20150517_185116.jpg

Petang-petang macam ni syok woo layan movie F & F 7.Walaupun aku dah tengok movie ni kat pawagam dulu tapi aku masih nak tengok jugak kerana aku tak puas tengok lagi..kahkahkah..

Well,bukan cerita F & F 7 yang aku nak cerita tapi tentang para nuffnangers yang sentiasa sokong blog aku ni.Siapa kah nuffnangers tu ? Lets chek it out.Terima kasih..

  1. http://norshamimi.blogspot.com/
  2. http://kucenmaster.blogspot.com/
  3. http://www.enyabdullah.com/
  4. http://budakpening.com/
  5. http://anis-diyana.blogspot.com/
  6. http://www.e-starz.com/
  7. http://awansayatasana.blogspot.com/
  8. http://ainiezulaikha.blogspot.com/
  9. http://ahlammiera.blogspot.com/
  10. http://littlebearinlove.blogspot.com/
  11. http://fatihazainal.blogspot.com/
  12. http://fatihazainal.blogspot.com/
  13. http://syahirahvaliant.blogspot.com/
  14. http://yanishak.blogspot.com/
  15. http://lakiterok.blogspot.com/
  16. http://stnrsyfh.blogspot.com/
  17. http://tetamu89.blogspot.com/
  18. http://saranghaesolehah.blogspot.com/
  19. http://tomodachilavendra.blogspot.com/
  20. http://theathra.blogspot.com/



How I Look In Hijab !!

5/17/2015 03:26:00 AM
Hai..Selamat malam..

Dari dulu aku memang suka tengok perempuan pakai tudung.Lebih-lebih lagi bila perempuan tu pakai baju kurung then pakai tudung.Aummm..melting.Comel je aku rasa..Kenapa  ? Aku pun tak tau.Ada soalan tapi tak ada jawapan.


Jadi,aku pun testing-testing la pinjam baju dan tudung adik sepupu aku yang baru je masuk muslim beberapa bulan lepas.Aku salute sebenarnyaa kat sepupu aku ni.Mungkinkah aku akan ikut jejaka dia suatu hari nanti ?
Aku teringat pesan seorang kawan aku 2 hari sebelum dia meninggal dia pesan kat aku " stella kalau kau nak masuk muslim just do it.Jangan tanguh-tanguh".Aku cuma jawab " Tengok la nanti"..
Tak sangkah pulak itu pesan dia yang terakhir..Hurmmm..


Well,Aku rasa aku nampak sopan pulak bila bertudung..Kahkah..
Aku pernah bagi tengok mak aku gambar aku sedang bertudung dan mak aku cakap " Macam budak kecil".!!Huh..Aku dah umo 22 tahun kot..
Aku pun pernah bagi tengok Mr H gamba aku bertudung tapi dia cakap " Macam budak tak cukup umur".K fine..


Baju ni cantik-cantik kan.Syok woo pakai..Baju ni semua bukan baju aku tapi baju adik sepupu aku..hahaha..Baju pinjam je..kan..kan..I Don't care.Percaya ke tak,oleh sebab aku rasa selesa pakai baju ni terus aku suruh adik sepupu aku tolong belikan.


Apa pun,please don't judge me.Aku tak ada maksud lain pun selain nak share je.Lagipun aku dah tak ada ide nak update apa..hahaha


K bye..See u in my next post..Winkkkk..




Seharian Blogwlking

5/16/2015 01:47:00 AM
                                                                            Haiiii..


Minggu ni aku kerja syift malam jadi aku ada  banyak kesempatan untuk blogwalking.Dari semalam aku blogwalking ke blog peserta segmen blogwalking yang aku join..Antaranya..Meh kita terjah..Kot-kot engkauorang pun nak blogwalking juga.

Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh





 KLIK BANNER UNTUK JOIN



 SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ


 Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant


Seronok blogwalking walaupun line internet yang menyakitkan hati tapi cuba juga blogwalking ke blog rakan-rakan yang lain..Dan,Terima kasih banyak-banyak kepada yang sudi lawat blog aku ni..

Bingung Laaaaaaaa

5/15/2015 01:42:00 AM

Aku sedang bingung !!!

Sebenarnya aku just nak mintak pandangan je kerana sekarang aku bingung tahap gaban..
Ceritanya begini..
Ada seorang auntie ni ( rakan sekerja aku la ) dia nak jual rumah Flat dia.Aku rasa macam nak beli je tapi Mr H cakap x boleh.Rumah flat bahaya lagipun  Flat tu berada di tingkat 5.Toingggggg..

Aku memang nak beli kerana harga yang di tawarkan sangat- sangat murah daan berbaloi.Aku ada jugak mintak pandangan kat kawan-kawan lain depa semua cakap " Ehh..gila..murah la wehh..beli la "
Plan aku , aku nak beli je rumah tu tapi bukan aku yang stay tapi bagi sewa kat orang ke..Hurmmm.Agaknya berbaaloi tak aku beli rumah flat tu ?Auntie tu tawarkan aku dengaan harga 40k tapi kalau aku serius nak auntie tu nak bagi murah lagi.

Persoalannya , Berbaloi ke aku beli rumah flat tu ?Menurut keorang ??



Jalan Jalan Di Dataran Putra Kulim Kedah

Lifestyle 5/13/2015 06:34:00 AM
                                                                   Selamat pagi ..


Hujung minggu adalah waktu yang sesuai untuk aku refresh minda aku yang sangat serabut.Mana tak serabutnya , bayangkan aku kena training new staff yang tak reti apa-apa.Bahasa melayu tak berapa fasih, cakap speking lagi la tak fasih yang dia fasih bahasa mandrin je..perghhh!!!Pening kepala wehhh..Aku dan dia terpaksa berkomunikasi dengan mengunakkan bahasa badan atau atas bantuan google translit..Hahahaha..Bila bercakap kami saling angguk kepala.Angguk pasai apa aku pun tak tau..Kahkah..




Tapi..Otak aku kembali refresh bila bos aku bagi aku cuti pada hari isnin.Thats mean aku boleh jalan-jalan tapi oleh sebab bulan ini bajet aku untuk ke mana-mana agak terbatas aku hanya boleh jalan-jalkan di dataran putra kulim kedah saja.Apa yang ada kat sana?Seronok ke? Bagi aku tak ada pun kat sana,Yang ada para ibu bapa je yang bawak anak kecil merek untuk bermain..Seronok woo kat sini.Macam-macam ada..tapi mostly permainan kanak-kanak dan makanan je banyak..Wkwkwk..




Tempat ni boleh la.Seronok..Syok tengok budak - budak main.Aku pun macam nak join je tapi di sebabkan aku bukan di dalam golongan kanak-kanak lagi aku terpaksa pendam keinginan aku.Hahahaha..Mangkuk ayun la kau Mimi..





Kak aku cakap " awat air kau lambat habis ??"..Kahkah..

Advertise

Mimi Story