TUTORIAL | CARA MENGATASI EROR 400 BAD REQUEST

8/14/2015 02:14:00 AM

Hai Dreamers..

"EROR 400 BAD REQUEST" selalu terjadi bila aku buka sesuatu website terutama Nuffnang mengunakkan GOOGLE CHROME.Haaa..Keorang pun pernah mengalami masalah yang sama kan?Sebenarnya ianya terjadi di sebabkan kesalahan form.Tapi jangan risau kerana ada cara yang sangat mudah untuk selasaikannya..Jom ikut step by step di bawah ini..


1 : Nampak tak anak panah tu ?Kalau nampak sila tekan anak panah tu ya.

TUTORIAL
Add caption


2 :Dah tekan anak panah tu kan.Lepastu ia akan bawah kita ke page lagi 1.Then click "Show cookies and site data".

Error 400 Bad Request


3 :Dah clik "Show cookies data and site" ia akan bawa kita ke page 1 lagi.Then terus click "Remove" dan close.

Error 400 Bad Request

Selapas close cuba refersh leptop keorang.Tengok jadi ke tak ?Harap-harap jadi la ye..Hihi

P/S: Ini first tutorial yang Mimi buat.Kalau ada yang tak faham boleh tanya kat cbox dan maaf kalau ada kekurangan..Huhu

You Might Also Like

22 Motivation

  1. Replies
    1. bagus awak buat tutorial ni ...
      Finally , boleh pun bukak nuffnanf kt google chrome ..
      Lyssa copy paste kt blog and credit kan nama awak boleh kee ? :P

      Kalau tak ley tak pe ...

      Delete
  2. hahahha. terima kasih untuk tutorial ini. Patutlah tak boleh buka akaun nuffnang.

    ReplyDelete
  3. oooo...senang jer rupanyaaaaa.....nanti nak buat la...

    ReplyDelete
  4. thank you for the tutorial! I seen this post in the 'top post' over there and suddenly when I want to create a new post on blog and I got that 'bad request 400 error' LOL. This really help! THANKS!! :D :D :D

    ReplyDelete
  5. Eina pun ada prob ni skrg. Tq for sharing :)

    ReplyDelete
  6. hai mimi, tenkiu akak pon hadapi masaah yang sama. =) dah cuba cara awak buat dan berjaya. jemput singgah blog akak juga =) http://emmemarinamohamad.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. Lol.. cara ni lagi berkesan dan awesome .. Facepalm haha

    ReplyDelete
  8. Yeay! dah okayy thank you. Menjadi :D

    ReplyDelete
  9. Hi awak. Thank you for this tutorial. Memang dah lama cari dan memang jadi. Minta izin share yep..:)

    ReplyDelete

Advertise

Mimi Story